Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyanet Ramazan’a hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkan Yardımcı İzzet Er imzasıyla il müftülüklerine gönde-rilen genelgede, 23 Eylül Cumartesi günü ilk teravih namazının kılınacağı, 24 Eylül Pazar günü ise oruca başlanacağı hatırlatılarak, hazırlıklar hakkında bilgi verildi. Genelgeye göre, il ve ilçe müftülüklerince Ramazan’a özel vaaz ve irşad programı hazırlanacak.


Kanunlar değişti, kafa değişmedi

Avrupa Birliği'ne uyum için kanunlarda önemli değişiklik yapılmasına rağmen, Türkiye’de düşünceyi ifade etmek hâlâ suç. Yeni TCK çıkarıldığında, eski

Müzakerelerin başarısı dünya için hayatî önem taşıyor

İngiltere’de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times’a konuşan Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik


  Eğitim ödeneği sevindirecek

Öğretmenlerin hesaplarına 11 Eylülden itibaren 425 YTL eğitim-öğretime hazırlık ödeneği yatırılacak. Sözleşmeli olarak atanan öğretmenler de hazırlık ödeneği alacak.


  Kitaplar da, kaplar da bakanlıktan

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilere verilecek 150 milyona yakın ders kitabının kaplanması için, üzerinde eğitici karikatürler ile güldürürken düşündüren sözler ve deyimlerin yer aldığı ücretsiz kitap kapları da dağıtacak.


  Büyük şehirlerde derslik açığı var

Eğitim Sen’in raporuna göre, büyük şehirler yeni eğitim öğretim yılına derslik açığı ile giriyor.


  Çubukçu: TV’ler şiddeti normalleştiriyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, “Dizi izleyen çocukların ve gençlerin şiddete özendiğini, olumsuz rol modellerini mutlaka benimsediğini söyleyemeyiz. Bu konuda somut bir tespit elbette yok. Ancak bu, söz konusu dizilerin şiddeti özendirdiği, yeniden ürettiği ve olağanlaştırdığı gerçeğini değiştirmemekte’’ diye konuştu.


  Erdoğan: Büyük ekonomi için, büyük proje şart

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye’yi dünyanın önde gelen 10 ekonomisi arasında görmek istiyorsak, büyük düşünüp, büyük projeler ortaya koymak durumundayız’’ dedi.


  Topbaş: 365 gün yetmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal’a yaptığı yatırımların temel atma ve açılışları, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı bir törenle gerçekleşti.


  Koçak’tan AKP’den ihracına dâvâ

AKP’den ihraç edilen Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, parti Disiplin Kurulunun ihraç kararının iptali talebiyle dâvâ açtı. Koçak’ın, Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığı davanın dilekçesinde, AKP Müşterek Disiplin Kurulu Başkanlığının, 29 Haziran 2006 tarihinde aldığı kararla partiden ihraç edildiği hatırlatıldı.


  Hafız imamlar Trabzon’da yarıştı

Camiler ve Din görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği “Türkiye Geneli Kur’an Kursu Öğreticilik imam ve müezzinler arasında Hafızlık Yarışması”nın üçüncüsü Trabzon’da yapıldı.


  Ümraniye Belediyesi sevindirdi

Ümraniye Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı ve okul sezonu öncesi, ilçede yaşayan yoksul vatandaşlara toplam 123 milyarlık nakdi yardımda bulundu.


  Kırtasiye ürünlerine dikkat

Boya, oyun hamuru, kokulu silgi gibi piyasaya çeşitli şekillerde ucuz ve kalitesiz olarak sürülen birçok kırtasiye malzemesinin sağlık açısından risk içerdiği bildirildi.


  Güz geldi, kronik hastalıklar kapıda

Sıcakla soğuğun yer değiştirdiği mevsim olan sonbaharın, birçok kronik hastalığı yeniden canlandırdığı belirtiliyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004