Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İnönü’de büyük heyecan

Turkcell Süper Lig’de sezonun ilk büyük maçında Beşiktaş ile Trabzonspor bugün İstanbul’da karşı karşıya geliyor. BJK İnönü Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak ve Digitürk Lig TV’den naklen yayınlanacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Beşiktaş, Trabzonspor’u yenerek, ligdeki galibiyet serisini sürdürmek amacında. Sezona 1-0’lık Vestel Manisaspor yenilgisiyle başlayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı lig maçlarında İstanbul’da Gaziantepspor’u 2-1, Denizli’nin cezası nedeniyle İzmir’de yapılan maçta Denizlispor’u 2-0, son olarak da İstanbul’da Konyaspor’u 3-1 mağlup etmişti. ‘’Kara Kartallar’’, sezona iyi başlayamayan ve ilk galibiyetini son maçında alan Trabzonspor önününde galibiyet serisini 4 maça çıkarmak istiyor.

TRABZON ÇIKIŞ ARIYOR

Hafta içinde teknik heyetinde değişikliğe giden Trabzonspor ise Beşiktaş maçına ‘’dönüm’’ karşılaşması gözüyle bakıyor. Sebastiao Lazaroni yönetiminde ligde yaptığı ilk 4 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alabilen bordo-mavili ekip, Brezilyalı teknik direktörün yerine hafta içinde göreve getirdiği eski çalıştırıcısı Ziya Doğan yönetiminde İstanbul’daki zorlu maçtan 3 puanla dönmeyi amaçlıyor. Bu sezon deplasmanda yaptığı 2 lig maçını da kaybeden Karadeniz temsilcisi, teknik heyetteki kan değişikliğinin ardından kötü gidişine son vermek amacında.

TORAMAN VE YATTAR

YOK

Beşiktaş’ta, kırmızı kart cezalısı İbrahim Toraman,

Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Trabzonspor’da ise İbrahima Yattara sakatlığı sebebiyle bu önemli

karşılaşmada oynayamayacak.

10.09.2006


 

Demirören: Mevlânâ gibiyiz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, ‘’Beşiktaş’ı kimse seçime alet etmesin. Kime elimi uzatırsam onu bırakmam, devam ederim. Ama Mevlânâ gibiyim, her yere de kucak açarız. Kolumuzu açar bekleriz’’ diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapılırken, siyah-beyazlılarda derneğin toplam borcunun 33 milyon 406 bin 740 YTL olduğu açıklandı. The Ritz Carlton Oteli’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda Denetleme Kurulu’nun yaptığı açıklamada, 30 Haziran itibariyle derneğin borcunun 33 milyon 406 bin 740 YTL olduğu, bu borcun faizsiz 24 milyon YTL’lik bölümünün ise kulüp başkanı Yıldırım Demirören’e olduğu bildirildi.

Toplantıda, bugüne kadar Yıldırım Demirören’in kulüp finansmanına 73 milyon YTL girdi-çıktı yaptığı açıklandı.

Birlik mesajı

Toplantının son bölümünde kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bütün camiayı birlik beraberliğe davet etti. Demirören, ‘’Bu sezon buna çok ihtiyacımız var’’ dedi.

Başkan Demirören, spor kamuoyunda başka takımların UEFA şampiyonu ilan edildiğini, kendilerinin ise faturalarla uğraştığını belirterek, ‘’Beşiktaş’ı kimse seçime alet etmesin. Kime elimi uzatırsam onu bırakmam, devam ederim. Ama Mevlânâ gibiyim, her yere de kucak açarız. Kolumuzu açar bekleriz’’ diye konuştu.

10.09.2006


 

Marcelinho’dan iddialı sözler

Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Marcelinho, üç maç üst üste asist yapmadığı ya da gol atmadığı maçların nadir olduğunu belirtti.

Marcelinho, Trabzonspor Dergisine yaptığı açıklamada, Trabzon’un Berlin’e göre çok ufak ama sevimli bir şehir olduğunu ifade ederek, ‘’Taraftar davranışları konusunda Brezilya ile Almanya’yı karşılaştırsaydım birbirlerinden çok farklı olduğunu söylerdim. Fakat Brezilya ile Türkiye’nin bu konuda benzer özellikler taşıdığını söyleyebilirim’’ dedi.

Taraftarların son derece sıcakkanlı ve destekleyici olduğunu kaydeden Marcelinho, şöyle devam etti: ‘’Bana gösterdikleri ilgiden son derece memnun oldum. Hepsine teşekkür ederim. Brezilya ile Türkiye arasındaki benzerlik nedeniyle, bu ilgiye çok da şaşırdığımı söyleyemem. Ben kendimi halktan biri gibi görürüm. Onların arasına karışıp isteklerine cevap vermeyi çok severim. Aslına bakarsanız üç maç üst üste hiç asist yapmadığım ya da gol atmadığım nadir görülmüştür. Denizlispor’a gol atınca büyük bir huzur duygusu hissettim içimde. Taraftarlara sabır gösterdikleri için de teşekkür ederim.’’

10.09.2006


 

Efes 3., F. Bahçe Ülker 4. torbada

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi’nde 2006-2007 sezonu kura çekimi öncesi takımların yer aldığı torbalar belli oldu. Yunanistan’ın başşehri Atina’da 14 Eylül Perşembe günü yapılacak kura çekiminde Türk temsilcilerinden Efes Pilsen 3., Fenerbahçe Ülker ise 4. torbada yer alacak.

ULEB Erkekler Avrupa Ligi’nde 2006-2007 sezonu için 8 ayrı torbada yer alacak takımlar şöyle:

1. Torba: CSKA Moskova (Rusya), Maccabi Elite Tel Aviv (İsrail), TAU Ceramica Vitoria (İspanya)

2. Torba: Winterthur Barcelona (İspanya), Pire Olympiakos (Yunanistan), Panathinaikos (Yunanistan)

3. Torba: Efes Pilsen (Türkiye), Unicaja Malaga (İspanya), Benetton Treviso (İtalya)

4. Torba: Cibona Zagreb (Hırvatistan), Climamio Bologna (İtalya), Fenerbahçe Ülkerspor (Türkiye)

5. Torba: Zalgiris Kaunas (Litvanya), Union Olimpija Ljubljana (Slovenya), Prokom Trefl Sopot (Polonya)

6. Torba: Elan Bearnais Pau Orthez (Fransa), Partizan Belgrad (Sırbistan), Dinamo Moskova (Rusya)

7. Torba: Aris Selanik (Yunanistan), Lottomatica Roma (İtalya), Le Mans (Fransa)

8. Torba: Joventut Badalona (İspanya), Rhein Energie Köln (Almanya), Eldo Basket Napoli (İtalya).

10.09.2006


 

2010’a hazırlanmalıyız

Türkiye Basketbol Ferderasyonu Başkanı Turgay Demirel, "ABD ve Japonya gibi ülkelerden sonra 2010’da ülkemizde organizasyonun düzenlenecek olması çok önemli bir nokta. Bizim bu organizasyonda çok iyi ev sahipliği yapmamız gerekiyor. 4 yıllık süreçte üzerimize düşen önemli çalışmalar bulunuyor” dedi.

Türkiye Basketbol Ferderasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, CNN TÜRK kanalında eski milli basketbolcu Mithat Bereket’in hazırlayıp sunduğu “Manşet” programına konuk oldu.

Türkiye Basketbol Ferderasyonu Başkanı Turgay Demirel 2010 yılında ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonası ile ilgili olarak, “Öncelikle son iki Dünya Basketbol Şampiyonası ABD ve Japonya gibi ülkelerde düzenlendi. ABD ve Japonya gibi ülkelerden sonra 2010’da ülkemizde organizasyonun düzenlenecek olması çok önemli bir nokta. Bizim bu organizasyonda çok iyi ev sahipliği yapmamız gerekiyor. 4 yıllık süreçte üzerimize düşen önemli çalışmalar bulunuyor” dedi.

10.09.2006


 

Ronaldinho, Chelsea’yi kızdıracak

Barcelona’nın yıldız oyuncusu Ronaldinho yaptığı açıklamada “Werder Bremen bana göre Chelsea’den daha tehlikeli bir takım” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta mücadele edecek olan takımların birbirleri hakkında yaptıkları açıklamalar bu sezon erken başladı. Ligin start almasına sayılı günler kala ilk demeç Ronaldinho’dan geldi. Yıldız oyuncu Daily Express gazetesine verdiği demecinde; “Werder Bremen en çekindiğim takımlardan biri. Çok güçlü bir ekipler ve bize ciddi rakip olacaklar. Chelsea’den o kadar korkmuyorum, Almanlar daha tehlikeli” diyerek İngiliz ekibini pek ciddiye almadığını ima etti. Barcelona, Chelsea,W. Bremen ve Bulgar takımı Levski Sofya ile A grubunda mücadele edecek.

10.09.2006


 

Cimbom’dan taraftara çağrı

12 Eylül Salı günü 21:45’de Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Galatasaray - Bordeaux maçına kulüp, “Sarı - kırmızı kaşkolun, forman, t-shirtün ve polarınla gel, Şampiyonlar Ligi’ne İstanbul’dan gönderilecek sapsarı - kıpkırmızı bir panayırın görüntüsünde sen de yerini al” çağrısı yaparak taraftar topluyor.

Sarı - kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan yapılan duyuruda, “Haydi Galatasaray taraftarı, takımımızı 10. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde hepimiz sarı-kırmızı giyinerek büyük bir coşkuyla destekleyelim. 12 Eylül Salı gecesi Olimpiyat Stadı’nda Galatasarayımıza 90 dakika durmaksızın destek olalım. Dünyaya rengimizi duyuralım” çağrısı yapıldı.

Galatasaray Kulüp Başkanı Özhan Canaydın’ın bizzat ilgilendiği ve bir basın toplantısıyla duyurduğu Şampiyonlar Ligi kombinelerine ilginin artması da yönetimi sevindirdi.

10.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004