Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Sorumluluktan kaçmayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelip geçici, dönemsel değil, tarihsel bir aktör olduğunu vurgulayarak, ‘’Böyle bir millet, tarihi sorumluluklarından asla kaçamaz, kaçmamalıdır’’ dedi.


Baykal’dan garip açıklamalar

Aklî dengesinin yerinde olup olmadığını tesbit için muayene edilen Sauna çetesi lideri Kasım Zengin’le, konuyla ilgisinin nereden kaynaklandığı bilinm

Hedef tam üyelik

Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü Büyükelçi Selim Kuneralp, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik konusunda kararını verdiğini


  TBMM heyeti, İlerleme Raporu’nu anlatacak

AKP Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak ve beraberindeki milletvekilleri, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonunda kabul edilen 2006 Türkiye İlerleme Raporu’nu anlatacak.


  Müsbet adımın devamı gelmeli

Avrupa Birliği Parlamentosu Dış İşleri Komisyonu’nun raporunda, üniversitelerdeki başörtüsü yasağında mutabakat sağlanması çağrısının Avrupa tarafından geç de olsa atılmış müsbet bir adım olduğunu söyleyen AKDER Başkanı Dr. Refia Kızılhan, “Bundan sonra beklentimiz, AB Komisyonunun konuyu taraflı olarak değerlendirmekten vaz geçerek mevcut hak ihlâlini tespit etmesidir” dedi.


  Suçluya polis takibi

Kapkaççı ve yankesiciler özellikle büyükşehirlerde insanları mağdur etmeye devam ederken İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde polis konuyla ilgili ek tedbirler aldı. Yankesicilik olaylarını azaltması umulan tedbirlerin her yerde artması isteniyor.


  12 Eylül anayasası kaldırılsın

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Şinasi Haznedar, 12 Eylül ihtilalinin 26. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “12 Eylül Anayasası tümüyle kaldırılsın, darbeciler yargılansın” dedi.


  Okuyan: Darbeciler yargılanmalı

Hürriyet ve Değişim Partisi (HÜRPARTİ) Genel Başkanı Yaşar Okuyan, ‘’12 Eylül askeri darbesini yapanlar mutlaka yargılanmalı, bunun için Anayasa değiştirilmeli’’ dedi.


  Başbakan Bush ve Blair ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ve İngiltere Başbakanı Tony Blair ile bir araya gelecek. Alınan bilgiye göre, 29 Eylül cuma günü Ankara’dan New York’a hareket edecek olan Başbakan Erdoğan, 30 Eylül cumartesi günü Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek.


  Demirel: Ortadoğu krizi, tüm dünyanın sorunu

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ortadoğu krizini sadece bölgesel kriz olarak görülmemesi gerektiğin belirterek “Çünkü Ortadoğu sorunu Lübnan, İsrail ve Filistin dışında tüm dünya ülkelerini etkilemeye başladı” dedi.


  Kazdağları’nda askerî uçak düştü

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde eğitim uçuşu yapan F-16 uçağı düştü, uçaktan atlayan pilot kurtuldu.


  Minikler okulla tanıştı

İlköğretim 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için bu yıl ilk kez uygulanan “alıştırma dönemi” dün başladı. Okullarıyla yeni tanışan minikleri anne ve babaları yalnız bırakmazken, bazı okullarda küçüklere pastalı, çiçekli, hediyeli ve palyaçolu açılışlar düzenlendi.


  Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 26 yaralı

Samsun’da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.


  Başesgioğlu: Sosyal güvenlikte reform sürecini başlattık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik sisteminde finansal açıdan sürdürülebilirliği, hizmetin daha etkin ve daha yaygın hale getirilmesini amaçlayan köklü bir reform süreci başlattıklarını bildirdi.


  İntihar eden sayısı, savaşta ölenden çok

Dünya Sağlık Örgütü, intihar ederek kendini öldürenlerin savaşlara ve cinayete kurban gidenlerin sayısından daha çok olduğunu açıkladı.


  Suçlu kovalayan polis şehit edildi

Samsun’da bir yaralama olayının zanlılarını kovalayan ekipler ile zanlılar arasında çıkan çatışmada, bir polis memuru şehit edildi, bir zanlı öldü.


  Kuveyt Türk öğrencilere desteğini sürdürüyor

Kuveyt Türk, İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonuyla ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği kampanya kapsamında Güney Doğu ve Doğu illerindeki ihtiyacı tesbit edilen okullara kırtasiye yardımı yapmayı sürdürüyor.


  22. fasılda tanıtıcı tarama başladı

Türkiye’nin AB katılım müzakerelerinde 22’nci fasıl olan bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonuyla ilgili tanıtıcı tarama toplantısı başladı.


  Gençlere “enerji verimliliği” broşürü

Enerji verimliliği konusunda yasa tasarısı Bakanlar Kurulunda imzaya açılırken, tasarıyı hazırlayan Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE) Genel Müdürlüğü, bilinçlendirme çalışmalarına ilköğretim okullarından başlıyor.


  Ekranlar bunalıma itiyor

Sunucu İkbal Gürpınar, ekranlardaki çirkin görüntülerin toplumu yavaş yavaş dejenere ettiğini belirterek, ‘’Gayri ahlâkî olaylar saatlerce televizyon ekranlarını meşgul ediyor. Bunlara inat, her şeye rağmen güzelliklerin de olabileceğini insanlara göstermek lâzım’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004