Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Sorumluluktan kaçmayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelip geçici, dönemsel değil, tarihsel bir aktör olduğunu vurgulayarak, ‘’Böyle bir millet, tarihi sorumluluklarından asla kaçamaz, kaçmamalıdır’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, 15. Türk Tarih Kongresi’ne katıldı. Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşandığını ifade etti. Türk milletinin kökleri derinlerde olan bir millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, içinde bulunulan çağda, ülkeler ve milletlerin ‘’Küresel ve bölgesel aktörler’’ olarak iki sınıfa ayrıldıklarını dile getirdi. Kendi tasnifine göre de ülkeler ve milletlerin ‘’Dönemsel ve tarihsel aktörler’’ olarak ayrılmaları gerektiğini anlatan Erdoğan, bazı aktörlerin gücünün dönemsel olduğunu ve içinde bulundukları şartlardan kaynaklandığını, şartlar değişince de sahneden çekildiklerini dile getirdi. Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Ama bizim gücümüz dönemsel değildir, olmamıştır. Çünkü biz, kenarda kalamayacak, yüzeyde durmayacak kadar tarihi derinliği olan bir milletiz.

İşte bu sebeple, Türkiye Cumhuriyeti öyle gelip geçici, dönemsel bir aktör değildir. Tarihsel bir aktördür. Böyle bir millet, tarihi sorumluluklarından asla kaçamaz, kaçmamalıdır. Bakınız, Osmanlı’nın sağladığı engin hoşgörü zemininde birçok kavim barış içinde kardeşçe bir arada yaşamış, dinlerini, dillerini, kimliklerini ve kültürlerini koruyarak bugüne kadar gelebilmiştir. Onun için Osmanlı barışı olarak bilinen bu altı asırlık dönem Balkanlar’dan, Kafkasya’ya, Ortadoğu’dan Batı Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada bugün hala özlemle aranıyor. Ecdadımız buralarda hâlâ rahmetle anılıyor.

Osmanlı Barışı’nın bozulduğu topraklarda bugün hâlâ istikrar arayışı sürüyor. Asırlar süren bu büyük tecrübe, bugünün çatışmalarla kararan dünyası için de önemli bir örnek, bir ilham kaynağıdır. Bu ilhama herkesten çok Türk aydınının, Türk bilim adamının, Türk gençlerinin ihtiyacı vardır.

Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak, ‘’Bu konuyla yakından, uzaktan hiç mi hiç alakası olmayan ülkelerin Türkiye’yi Ermeni soykırımı ile suçlamaları yenilir yutulur bir şey değildir’’ dedi.

/ ANKARA

12.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Sorumluluktan kaçmayız

  Baykal’dan garip açıklamalar

  Hedef tam üyelik

  Arınç: Farklı uygulama istemiyoruz

  TBMM heyeti, İlerleme Raporu’nu anlatacak

  Müsbet adımın devamı gelmeli

  Suçluya polis takibi

  12 Eylül anayasası kaldırılsın

  Okuyan: Darbeciler yargılanmalı

  Başbakan Bush ve Blair ile görüşecek

  Demirel: Ortadoğu krizi, tüm dünyanın sorunu

  Kazdağları’nda askerî uçak düştü

  Minikler okulla tanıştı

  Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 26 yaralı

  Başesgioğlu: Sosyal güvenlikte reform sürecini başlattık

  İntihar eden sayısı, savaşta ölenden çok

  Suçlu kovalayan polis şehit edildi

  Kuveyt Türk öğrencilere desteğini sürdürüyor

  22. fasılda tanıtıcı tarama başladı

  Gençlere “enerji verimliliği” broşürü

  Ekranlar bunalıma itiyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004