Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aslan arenaya çıkıyor

Şampiyonlar Ligindeki tek temsilcimiz G.Saray grubundaki ilk maçında bu akşam Fransa temsilcisi Bordeaux'yu konuk edecek. Olimpiyat Stadı'nda saat 21.45'te oynanacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak maçı İtalyan hakem Roberto Rosetti yönetecek. G.Saray, Devler arenasına 10. defa katılma başarısını gösterdi.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta maçları bugün başlıyor. Devler Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray C Grubu'ndaki ilk maçında bu akşam Fransa temsilcisi Bordeaux'yu konuk edecek. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 21.45'te oynanacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak maçı İtalyan hakem Roberto Rosetti yönetecek.

Şampiyonlar Ligi'ne 10. kez katılma başarısı göstererek (C) Grubu'nda Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile eşleşen Galatasaray, Bordeaux ile yapacağı grup ilk maçıyla tarihindeki 192. Avrupa kupası maçına çıkacak. Sarı-kırmızılı ekip, bugüne kadar 191 karşılaşmada; 70 galibiyet ve 72 mağlubiyet alırken, 49 karşılaşmadan da berabere ayrıldı. Rakip filelere 247 gol atan Galatasaray, kalesinde ise top 278 gol gördü. Ön elemede Mlada Boleslav'ı eleyerek gruplarda 10. kez oynama hakkını elde eden Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı 5 maçta 1 galibiyet 4 beraberlik aldı.

Galatasaray, Fransız ekipleriyle Avrupa kupalarındaki 13. maçına çıkacak. Fransız takımlarıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1, Şampiyonlar Ligi'nde 4 ve UEFA Kupası'nda da 1 kez eşleşen Galatasaray, oynadığı 12 maçta 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 de beraberlik aldı. Galatasaray, Fransız takımlarıyla yaptığı maçlarda rakip filelere gönderdiği 13 gole karşılık ise kalesinde 20 gol gördü. Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 kez Fransız takımlarıyla eşleşen Galatasaray, oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti.

/ Cüney Üstün

12.09.2006


 

Hasan Şaş: Şampiyonlar Ligine alışkınız

Galatasaraylı futbolculardan Hasan Şaş, Denizlispor maçında aldıkları sonuç nedeniyle üzgün olduklarını ancak, kısa sürede bunu unutup Şampiyonlar Ligi maçına konsantre olduklarını kaydetti.

''Şampiyonlar Ligi'ne alışkın bir takımız'' diyen Hasan, salı günü 70 bin taraftar önünde Bordeaux karşısına kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Hasan, maçlardan sonra futbolcuların hep aynı şeyleri söylediğinin belirtilmesi üzerine, ''Maçlardan sonra çok şeyi irdelememek lazım. Basın bizim laflarımızı alıp başka yerlere götürebilir. Yoksa çok şey söyleyebiliriz. Ama toplum da bazı şeyleri kaldıramayabilir'' şeklinde konuştu.

Necati Ateş ise, Bordeaux maçında taraftarlara çok ihtiyaçlarının olduğunu kaydederek, ''Bordeaux maçını kazanıp Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Taraftarlarımızı maça bekliyoruz'' dedi. Şampiyonlar Ligi'nin ayrı bir havası olduğunu anlatan Cihan da, ''İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Lige şanssız başladık. Çok goller ve penaltılar kaçırdık. Bu bana göre iyiye işarettir'' ifadesini kullandı.

Polat'tan yalanlama

Galatasaray 2. Başkanı Adnan Polat, bir gazetede, ''Bordeaux Bizi Parçalar'' manşetiyle yayınlanan haberi yalanladı. Polat, haberdeki açıklamanın gerçeği yansıtmadığını kaydedederek, ''Böyle bir açıklama tarafımdan kesinlikle yapılmamıştır'' dedi. Polat, gazetecilere yönelik yaptırım uygulama imasında da bulunarak, ''Bundan sonra, bu tür yalan ve gerçeklerle ilgisi olmayan spekülatif haberleri yayınlayan muhabirler hakkında çok ağır değerlendirmeye gidilecektir'' dedi.

12.09.2006


 

Trabzon'da gözler Osasuna'ya çevrildi

Süper Futbol Ligi'nde Beşiktaş'ı deplasmanda 3-2 yenen Trabzonspor'da gözler, UEFA Kupası 1. Turu'nda sahasında İspanya'nın Osasuna takımıyla yapılacak karşılaşmaya çevrildi. Beşiktaş'ı yenerek moral bulan bordo-mavililer, rakibi karşısında tur için avantajlı bir sonuç arayacak.

Bordo-mavililer, Osasuna maçında 1 gol bulması halinde Avrupa Kupaları'nda 100. golüne ulaşacak. Karadeniz ekibi, bugüne dek Avrupa Kupaları'nda yaptığı 74 maçta 99 gol kaydetmeyi başardı.

Beşiktaş maçında 1 gol atan Ömer Rıza, Osasuna karşısında turu geçmek için inançlı olduklarını belirterek, ''Çok zor bir maç olacak. İyi bir takımız ve iyi bir kadromuz var. İnşallah turu geçeceğiz. Trabzonspor, Osasuna maçında 100. golünü ve başka goller de bulabilecek bir takımdır. Gol bizim için hiç sorun değil'' dedi.

Beşiktaş karşısında 2 gol atarak bordo-mavili takım forması altında ilk gollerini atan Ersen Martin ise Osasuna'nın güçlü bir takım olduğunu dile getirerek, ''Biz de güçlü bir takımız. Trabzonspor, bence ofansif olarak ligin en iyi, en güçlü takımı. Çünkü çok gol pozisyonuna giriyoruz. Gerçek gücümüzü sahaya yansıtmamız halinde yenemeyeceğimiz bir takım yok. 100. golü bulup tarihe geçmek önemli ancak tur atlamak daha önemli. İnanıyorum Avrupa ve lige bu sezon damgamızı vuracağız'' diye konuştu.

12.09.2006


 

Tekke Rusya'da 4. golünü attı

Milli futbolcu Fatih Tekke, bu hafta da boş geçmedi ve Zenit'in deplasmanda 31 kazandığı karşılaşmada, takımının ilk golüne imza attı.

Tekke, 29'uncu yaşgününü arkadaşlarıyla kutladıktan sonra Rusya'da çıktığı 5. karşılaşmada bir gol atarak, Rus ligindeki gol sayısını 4'e çıkardı. Rostov deplasmanında 3 puanı 3 golle bulan Zenit, ligdeki tırmanışını sürdürüp 7'inci sıradan 4'üncü sıraya yükseldi. Fatih 90 dakika boyunca etkili bir oyun çıkardığı karşılaşmada sık sık rakip takım oyuncularının sert faullerine maruz kaldı.

12.09.2006


 

Villareal'in en kötüsü Nihat

İspanyol spor basını, kendi sahasında Recreativo de Huelva'ya 1-0 yenilen Villarreal takımının en kötüsünü olarak Nihat Kahveci'yi gösterdi.

As ve Marca gazeteleri, futbolcu değerlendirmelerinde Nihat'a ''0'' puan verirken, Marca sahanın en kötüsünün Nihat olduğunu savundu. Villarreal formasıyla La Liga'da ikinci maçına çıkan Nihat için yapılanyorumlarda, ''Henüz en iyi oyun stilini bulamadı. Forlan gibi o da ıslak barutgibi oyununa devam ediyor'' denildi.

12.09.2006


 

Al kürdanını git!

Beşiktaş’ın kaderi midir nedir, yıllardır adam gibi bir teknik direktör bulamadı. Tigana efendi Trabzon karşısına bir kadro çıkardı, sanki Beşiktaş deplasmanda oynuyor. Takımın bir tarafı defans elemanlarından kurulu, diğer yanı ise bom boş. Tigana efendi bunu görebilmek için seyircinin sabrının taşmasını bekliyor.

Yahu Ali ile Serdar benzer iki adam. Sen benzer iki adamı peşpeşe oynatıyorsun. Bu, ‘ben rakipten korkuyorum’ demek mi istiyorsun? Üstelik üç aydır sakat olan ve ciddi hiçbir maç oynamayan Ali Güneş ile, acemi olduğu sahadaki duruşundan belli olan Serdar’ı Trabzon maçı gibi önemli bir maçta ilk 11’de sahaya sürüyorsun. İstim üzerinde olan Ali Tandoğan yedekte.

Sol kanada bakıyorsun, Ricardinho ve Baki Mercimek. İkisi de sol kanat oyuncusu değil. O koridor bom boş. Tam bir çelişki. Ve Gökdeniz, Tigana’nın bu tercihi sayesinde maçın yıldızı oluyor.

Nobre iki haftadır yok. Gol atmakta sıkıntı çekiyorsun. Nobre iki haftadır kendini bu maçlara hazırlıyor. Takımın en önemli kozu. Sahada yok. Sahada yürümekten aciz, ayağındaki topu arkadaşına pas verme becerisinden mahrum Bobo sahada.

Kleberson ise, her hafta olduğu gibi yine saç baş yolduruyor. Anormal derecede fazla pas hatası yapıyor, yine abuk sabuk yerlerden topa vuruyor.

Takımın tertibi yanlış, oyun anlayışı yanlış. Ve bu yanlışlardan istifade eden rakip takım senin bu yanlışlıklarını kullanarak galip duruma geliyor…

Ama Tigana Efendi seyrediyor. Ayıptır, günahtır.

Yönetim acil olarak kararı vermeli. Ya Tigana’yla devam edecekler ve lig ve Avrupa’ya veda edecekler-ki bu onların da sonu olur-ya da vedalaşacaklar, bu müthiş kadroyu takım gibi oynatacak birini getirip, Beşiktaş’ı hak ettiği yere ulaştıracaklar.

Tercih kendilerinin…

Mehmet SEYDA

12.09.2006


 

Ligde heyecan yeni başlıyor

Turkcell Süper Lig'de 5. hafta maçları tamamlanırken, sahasında Antalyaspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, 12 puanla liderliğini sürdürdü. Yeni transferleri Lugano, Edu, Kezman ve Deivid'i ilk 11'de sahaya süren Zico'yu yedek soyunan Tuncay Şanlı kurtardı. Milli futbolcuyu sürpriz bir şekilde kuübeye çeken Brezilyalı hoca, sahaya sürdüğü 7 yabancı oyuncu ile herkesin haklı tepkisini çekti. Haftanın en önemli maçında ise Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 3-2 yenerken bu sezon ligdeki 2. galibiyetini elde etmiş oldu. Trabzon, Ziya Doğan'ın ilk sınavı ile moral bulurken, Beşiktaş'ta işler yine arap saçına döndü. Otoriteler tarafından hatalı kadro kurmakla suçlanan teknik direktör Tigano şimdiden hedef tahtası oldu. G.Saray ise Denizli'de de 2 puan bırakarak galibiyet hasretini devam ettirdi. Vestel Manisaspor da sahasında Kayseri Erciyesspor'u 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek puanını 11'e yükseltti ve haftayı 2. sırada tamamladı. Ligde 5 maçı ev sahibi, 1 maçı deplasman takımının kazandığı ve 3 maçın da beraberlikle sonuçlandığı 5. haftada, toplam 32 gol atıldı.

TOPLU SONUÇLAR

Gaziantepspor-Ankaragücü:...............2-2

Beşiktaş-Trabzonspor:.........................2-3

Denizlispor-Galatasaray:....................1-1

Konyaspor-Sivasspor:.........................2-0

V.Manisa-Kayseri Erciyes:..................5-1

Kayserispor-Gençlerbirliği:.................0-0

Ankaraspor-Çaykur Rize:....................2-1

Bursaspor-Sakaryaspor:......................3-1

Fenerbahçe-Antalyaspor:.....................4-2

HAFTANIN KARMASI

Hakan (Ankara), El Saka (Konya), Risp (G. Birliği), Lugano (F. Bahçe), Zelenka ( Vestel Manisa), Yusuf (Denizli), Alex (F. Bahçe), Diawara (G. Antep), Gökdeniz (Trabzon), Zafer Biryol (Bursa), Ersen Martin (Trabzon)

HAFTANIN MAÇLARI

Galatasaray-Beşiktaş, Trabzonspor-Konyaspor, Sakaryaspor-Ankaraspor, Gençlerbirliği-Vestel Manisaspor, Kayseri Erciyesspor-Gaziantepspor, Ankaragücü-Denizlispor, Sivasspor-Fenerbahçe, Antalyaspor-Bursaspor, Çaykur Rizespor-Kayserispor

Seyhan ŞENTÜRK

12.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004