Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Riskler de büyüyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa KOCA, ekonomideki büyümeyle beraber cari açık gibi risklerinde büyüdüğünü söyledi. Büyüme rakamlarını değerlendiren ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA, ülkenin büyüme trendinde olmasının olumlu olduğunu ifade ederek, yıllık büyüme oranının yüzde 6.5’tan az olmayacağını tahmin ettiklerini kaydetti.


Babacan: Borç sorun olmaktan çıktı

Devlet Bakanı Ali Babacan, kamu kesiminin borçlanma gereğinin düştüğünü belirterek ‘Borç stokuyla birlikte borçlanma maliyeti de düştü. İlk defa 2006

Hilmi Güler: ‘Yakında enerji terminali olacağız’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’nin yakın gelecekte bir enerji terminali olacağını söyledi.


  TİSK: Kamu harcamaları rekor seviyede arttı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kamunun tüketim harcamalarının yüzde 41.2 ile rekor seviyede arttığına, yatırım harcamalarının ise yüzde 11.3 oranında azaldığına işaret etti.


  Ayakta tedavide fark almayın genelgesi

Maliye Bakanlığı, sağlık kuruluşlarını ayakta tedavi için sağlık kurumlarına başvuran hastalardan fark alınmaması, her bir muayene ve tetkik işlem için ayrı sevk kağıdı istenmemesi, tahlillerin kurum dışında yaptırılmaması için uyardı.


  FT: Büyüme yavaşlayacak

İngiliz Financial Times gazetesi, kurdaki dalgalanma ve faizlerdeki artışın etkisini göstermesiyle Türkiye’nin önümüzdeki aylarda daha yavaş büyüyeceğini öngördü.


  Elektrik kesintisine tazminat

Elektrik şirketleri yıllık maksimum kesinti sıklığına ilişkin değerleri aşan her kesinti için mesken abonelerine 20 YTL, diğer abonelere 80 YTL ödeyecek.


  Dünya Bankası’ndan EÜAŞ’a kredi

Dünya Bankası, “Elektrik Üretiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden Yapılanması Projesi’’ kapsamında kullanılmak üzere Türkiye’ye 280 milyon avro (yaklaşık 350 milyon dolar) tutarında kredi açtı.


  Sabancı’dan 319 milyon YTL kâr

Sabancı Holding, yılın 6 ayında 319 milyon YTL net kâr elde etti. Sabancı Holdingden yapılan açıklamaya göre, holdingin toplam satışları 2005 yılının altı ayına göre yüzde 28 artarken, net kârı 319 milyon YTL olarak gerçekleşti.


  Benzinde 8 kuruşluk indirim

95 oktan kurşunsuz benzinin rafineri çıkış fiyatında yapılan indirim, pompa fiyatlarına 8 Yeni Kuruşluk indirim olarak yansıdı.


  Çetinkaya, Beyoğlu Mağazası’nı açıyor

Çetinkaya, bugün düzenlenecek tören ile iki misli büyüyen ve yenilenen Beyoğlu Mağazası’nı hizmete açıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004