Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Cumhuriyet milletin korumasında

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, son günlerdeki “irtica geri döndü” iddialarıyla ilgili olarak, ‘’Rahat olalım. Cumhuriyetin milletin korumasında olduğunu düşünüyorum” dedi. Türkiye’de bundan sonra her şeyin demokrasi eksenli gerçekleşeceğini ifade eden Ağar, ‘’Ama Türkiye’de biryerlere seçilmek isteyen kişilerde vicdani muhasebesini mutlaka yapmalıdır. Beni herkes kabul ediyor mu, icraatlarımı onaylıyorlar mı? Bunu kendine sormalıdır’’ şeklinde konuştu.


Olayları militan gibi yönettiler

En önemli gerekçesi terör olan 12 Eylül darbesinin perde arkasına ışık tutan bir ifşaat da MGK Psikolojik Harekât Dairesinin mimarlarından emekli Kurm

12 Eylül hâlâ devam ediyor

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Yavuz Önen, 12 Eylül darbesinin kendini yeniden üreterek, sofistike yöntemlerle sürdüğünü söyledi.


  ‘Kazanılmış hak’ başvurusu

ÖSS’de 56 bin açık liselinin kazanılmış haklarının yok sayıldığını ifade eden Tüketiciler Birliği Başkanı Av. Bülent Deniz, mağdurların zararlarının tazmini için mahkemeye başvurdu. Deniz, hukukun temel ilkelerinden birinin, “kazanılmış hak” olduğunu vurgulayarak, geriye yönelik olarak kazanılan hakkın yok sayılmasının hukuk devleti ile bağdaşmayacağını söyledi.


  Erdoğan: Daha müreffeh, Türkiye’ye bilimle, özgüvenle ulaşabiliriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘’Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı’’nda yaptığı konuşmada, ‘’Daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye’ye ancak bilimle, başarıyla ve başarıların yükselttiği özgüvenle ulaşabiliriz’’ dedi.


  Başoğlu: İrticaya gerekçe aranıyor

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Fatih’teki İsmail Ağa Camii’nde işlenen cinayetin ardından gelişen olayların “irticaya gerekçe aramaya” dönüştürüldüğüne dikkat çekti. Mustafa Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İsmail Ağa Camii olayını bazı kişi ve çevrece irticayı ispatlayacak belge haline getirilmek istendiğini söyledi.


  Sağlık Bakanlığı'ndan Lübnan'a ilâç yardımı

Sağlık Bakanlığı, Lübnan’a götürülmek üzere 5 milyon YTL’lik ilaç ve tıbbi malzemeyi Türkiye Kızılay Derneği’ne teslim etti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında yaşanan kriz nedeniyle Lübnan’ın Türkiye’den ilâç ve tıbbi malzeme yardımı talebinde bulunduğu belirtildi.


  Yük trenine mayın tuzağı

Bingöl’ün Genç ilçesi Yoldeşen mevkisinde, yük treni geçtiği sırada patlatılan mayın, trendeki 3 vagon ile rayların hasar görmesine neden oldu.


  Teröre büyük darbe

İstanbul Valisi Muammer Güler, bir terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen ve “Gaye’’ adı verilen, 7 ayrı ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, örgüt mensubu 23 kişinin 39 silah, 11 adet el bombası ve yaklaşık 50 kilogram patlayıcı maddeyle yakalandığını bildirdi.


  Danıştay Başsavcılığı için seçim yapılacak

Zafer Kantarcıoğlu’nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başsavcılığı için yarın seçim yapılacak.


  Aydın dâvâsında bilirkişi yemin edecek

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın Yüce Divan’da yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, Aydın’ın haksız edindiği iddia edilen malvarlığıyla ilgili oluşturulan üç kişilik bilirkişi heyeti yemin edecek.


  12 Eylül eylemi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Otel Lokanta Eğlence Yerleri İşçileri Sendikaları (OLEYİS) üyeleri, 12 Eylül Darbesi’ni yapanların yargılanması için eylem yaptı.


  Gül: Koordinatör konusunda askerle görüş ayrılığımız yok

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, PKK ile Mücadele Koordinatörlüğü konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile görüş ayrılığı içinde bulunmadıklarını bildirdi.


  ABD, süper gücünü kötüye kullandı

Eisenhower Fellowships tarafından düzenlenen ‘’İstanbul Konferansı 2006’’nın ikinci gününün ilk panelinde, ‘’Barış için Refah’’ konusu ele alındı. Ceylan Intercontinental Otel’deki konferansta konuşan Suudi Konsey Üyesi Halid El Avvad, ABD’nin süper güç olmayı kötüye kullandığını ve bunun da Orta Doğu’ya olumsuz etkileri olduğunu belirtti.


  İDO’da kış tarifesi

İDO, 18 Eylül tarihinden itibaren kış tarifesi ile seferlerine devam edecek. Yeni tarife dönemi ile yaz sezonunun tamamlanmasıyla sona eren Bostancı – Adalar – Kabataş denizotobüsü seferleri 3 Kasım tarihine kadar uzatılıyor.


  Uyuşturucu Karşıtı Şehirler İstanbul’da toplandı

Avrupa Uyuşturucu Karşıtı Kentler Birliği tarafından yürütülmekte olan “Avrupa’da Gençlik Projesi” koordinatörleri ve danışmanları İstanbul’da toplandı. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında İstanbul’daki ortaöğretim düzeyi okullarda yapılabilecek çalışmaların konuşulduğu toplantıda, yapılacak araştırmanın çerçevesi oluşturuldu


  AKUT elini eğitim için uzatıyor

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) “AKUT Anadoluyla El Ele” Kampanyası başlattı.


  Marmara’da, deniz ulaşımına fırtına engeli

Marmara Denizi’nde saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle ulaşım olumsuz etkilendi.


  Söğüt Kaymakamı: Söğüt’teki olayları çözeceğiz

Söğüt Kaymakamı Mustafa Ünaldı, 725. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde yaşanan olaylara ilişkin olarak, ‘’Bu işi mutlaka çözeceğiz’’ dedi.


  Gazetecilik semineri sona erdi

YASEM tarafından düzenlenen 20. Gazetecilik Semineri sertifika töreniyle sona erdi. Batıkent Kültür Merkezi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen ve Trabzon, Niğde, Kayseri, Mersin, İstanbul, Bolu ve Ankara’dan gelen katılımcılar, programdan çok istifade ettiklerini ifade etti.


  Ceza: Bilgisayar kursu

Adapazarı’nda, trafik memuruna hakarette bulunan kişi, 11 aylık hapis cezasını bilgisayar kursuna giderek tamamlayacak.


   Zeytinburnu-Bağcılar artık 20 dakika

Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar tramvay hattı, hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesince Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş’ye ihale edilen ve 27 Ocak 2004 tarihinde temeli atılan tramvay hattında, 17 Mayıs 2006’da deneme seferleri başladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004