Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kur’ân sanatın da kaynağı

Dr. Murat Sülün, dinimizin kaynağı olan Kur’ân-ı Kerim’in sanat eserlerinin de kaynağı olduğunu söyledi. Bank Asya’nın desteğiyle basılan ‘Sanat Eserlerine Vurulan Kur’ân Mührü’ okuyucularıyla buluştu. Dr. Murat Sülün tarafından hazırlanan kitapta başta Osmanlı olmak üzere İslâm medeniyetlerindeki san’at eserleri ile üzerindeki âyetlerin ilişkisi anlatılıyor.



Yeni Eğitimciler toplandı

Yeni Eğitimciler Birliği Derneği İstanbul Şubesi geçtiğimiz Cumartesi günü 2006-2007 döneminin ilk toplantısını yaptı. Toplantının açılış konuşmasında derneğin İstanbul Şubesi Başkanı Naci Tepir genel bir değerlendirme yaptıktan sonra eğitim ve öğretimi yakından ilgilendiren, seminer, konferans ve sempozyum gibi çalışmalara bu sezonda ağırlık verileceğini belirtti.



G. Antep Yemekleri Şenliği Pazar günü

İstanbul Gaziantepliler Derneği, Gaziantep Yemekleri Şenliği’nin altıncısını, 17 Eylül Pazar günü Kadıköy, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirecek. Geçen sene 40 bin kişinin ziyaret ettiği ve 100 bin porsiyon yemeğin tüketildiği şenliği, bu sene 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor



Kadir Has sezona merhaba diyor

Kültür ve San’at faaliyetlerinin İstanbul’daki en önemli merkezlerinden biri olan Kadir Has Üniversitesi Sanat Galerisi, Kasev yararına yapılan Yücel Tekbaş Sergisi ile sezona merhaba diyor.



BSF Sinema TV Okuluna yoğun ilgi devam ediyor

BSF Akademi, Sinema-TV Okulunun ilk Tanıtım Atölyesi toplantısı okulun İstiklâl Caddesindeki binasında yapıldı. Okulun öğrencilerinden bir kısmıyla akademik kadrosunu buluşturan toplantı oldukça sıcak bir havada geçti.



“Pamuğun Öyküsü”

Sökeli beş fotoğrafçının kırk çalışmasından oluşan “Pamuğun Öyküsü” sergisi, Söke’de açıldı. Sergide, fotoğraf sanatçısı Tufan Dinarlı’nın öncülüğünde geçen yıl Söke’de gerçekleştirilen gezilerde çekilen fotoğraflar yer alıyor.



‘İstanbul’un Orta Yeri’

Fotoğraf san’atçısı Mehmet Duru’nun kişisel fotoğraf sergisi 5 - 21 Ekim tarihlerinde Çağla Cabaoğlu Art Gallery’de san’at severlerle buluşuyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004