Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerikan elçiliğine saldırı

Suriye’nin başkenti Şam’daki Amerikan Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıda bir Çinli diplomat yaralandı. Çinli diplomatın, Amerikan elçiliğindeki çatışma sırasında yakındakii Çin Büyükelçiliği binasının tepesinde durduğu belirtildi. Suriye İçişleri Bakanı Bessam Abdülmecid, Amerikan elçiliğini hedef alan üç saldırganın öldürüldüğünü, birinin yaralandığını açıkladı.


ABD kaybediyor

11 Eylül 2001 ‘İkiz Kule’ saldırılarının 5. yıldönümünde yapılan değerlendirmelerde ABD’nin ‘terörle savaş’ı kaybettiğine dikkat çekililiyor. IPS’de y

İngilizler: Kaybettik

İngiltere'de halkın yüzde 53'ü, "İngiliz hükümetinin terörle savaşı kaybettiğine", yüzde 56'sı ise "terörle savaşın bütün dünyada kaybedildiğine" inan


  NATO, Afganistan’da ABD’yi yüzüstü bıraktı

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi “NATO, Afganistan’daki birliklerin artırılması çağrılarını reddediyor” diye yazdı. Haberde kastedilen ittifak değil, ittifak üyesi ülkeler. Times; Almanya, İtalya, İspanya ve Türkiye’nin, Afganistan’a takviye asker gönderme çağrılarını göz ardı ettiklerini belirtti.


  Barış için dua çağrısı

Almanya’daki Müslüman Birlikleri ve Göçmen Kuruluşlarının temsilcileri, 11 Eylül saldırılarının 5. yıldönümü dolayısıyla Diyanet İşleri Türk İslâm Birliğinin (DİTİB) Genel Merkezinde bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda Müslümanların barış ve daha âdil bir dünya için dua etmeleri istendi.


  Denizden ablukayı kaldıran İsrail, Lübnan semalarında

Lübnan’a hava ablukasının geçen hafta kaldırılmasına rağmen İsrail’in insansız uçaklarının, istihbari bilgi toplamak amacıyla hâlâ Lübnan üzerinde uçtuğu bildirildi.


  Sudan: Annan, ABD hesabına çalışıyor

Sudan Meclisi Yasama Komisyonu Başkanı İsmail Hacı Musa, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ı ABD hesabına çalışmakla suçladı.


  İhsanoğlu: İKÖ Barış Gücü düşünülüyor

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin, BM’nin Ortadoğu veya başka yerlere gönderdiği barış gücünde yer almasının, prestijiyle ilgili olduğunu söyleyerek, ‘’(Türkiye’nin) Ortadoğu’ya, Lübnan’a asker göndermesi, Ortadoğu’daki önemini vurgulayacaktır’’ dedi.


  Gazze’de İsrail askeri öldürüldü

srail, bir askerinin öldüğünü doğruladı.Tel Aviv’de açıklamalarda bulunan askeri sözcü, “Gazze Şeridi’ndeki bir operasyonda bir İsrailli askerin öldüğünü’’ söyledi.


  Hizbullah: Hükümet istifa etsin

Lübnan’daki şii Hizbullah örgütü, silahsızlandırılmayı reddettiğinin altını çizerek, ülkedeki Suriye karşıtı çoğunluk güçlerini eleştirdi ve hükümetin istifasını istedi.


  Savaşlar eğitimi de vuruyor

Merkezi ABD’de olan ‘’Save the Children’’ın raporuna göre, yaklaşık 30 ülkede çocuklar şiddete ya da savaşlara dahil ediliyor, okulları yıkılıyor, öğretmenleri öldürülüyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004