Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Cumhuriyet milletin korumasında

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, son günlerdeki “irtica geri döndü” iddialarıyla ilgili olarak, ‘’Rahat olalım. Cumhuriyetin milletin korumasında olduğunu düşünüyorum” dedi. Türkiye’de bundan sonra her şeyin demokrasi eksenli gerçekleşeceğini ifade eden Ağar, ‘’Ama Türkiye’de biryerlere seçilmek isteyen kişilerde vicdani muhasebesini mutlaka yapmalıdır. Beni herkes kabul ediyor mu, icraatlarımı onaylıyorlar mı? Bunu kendine sormalıdır’’ şeklinde konuştu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için İzmir’e gelen Ağar, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde işadamlarıyla buluştu. Ağar, burada Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya, ‘’Şu andaki Meclis, eğer o zamana kadar seçim olmazsa Cumhurbaşkanını seçecek ancak bu Meclis, 2002’deki millet iradesini temsil etmiyor. Bir dahaki seçimlerde bu ortaya çıkacak. Bazı çevreler buna engel olmak istiyor ama aynı çevrelerin, mevcut Başbakanın Cumhurbaşkanı olmasına da karşı çıktığı ifade ediliyor. Böyle bir arzu varsa demokraside neyle mani olacaksınız’’ karşılığını verdi.

“HER ŞEY DEMOKRASİ ÇERÇEVESİNDE OLACAK”

Türkiye’de bundan sonra her şeyin demokrasi eksenli gerçekleşeceğini ifade eden Ağar, ‘’Ama Türkiye’de biryerlere seçilmek isteyen kişilerde vicdani muhasebesini mutlaka yapmalıdır. Beni herkes kabul ediyor mu, icraatlarımı onaylıyorlar mı? Bunu kendine sormalıdır’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha zaman olduğunu belirten Ağar, ne olursa olsun her şeyin demokrasi çerçevesinde gerçekleşeceğini anlattı.

Ağar, son günlerdeki “irtica geri döndü” iddialarıyla ilgili bir soruya, şu cevabı verdi:

‘’Rahat olalım. Cumhuriyetin milletin korumasında olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyetin sivil kudreti bütün Cumhuriyetin ve rejime yönelik işlerin üstüne gelmeye muktedirdir. Laik devlette en önemli mesele inananların hukuki teminatını aldığı gibi inanmayanları da almasıdır. Anayasamızda değiştirilmeyecek maddelerde bu kesinlikle ifade edilmiştir.’’

“TÜRKİYE KANUN DEĞİL, HUKUK DEVLETİDİR”

Son günlerdeki İstanbul’da yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklamanın yapılmadığını söyleyen DYP Lideri, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Türkiye demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir. Sihirli formül budur. Türkiyle bundan asla ve kata vazgeçmeyecektir. Bunu da güçlendirecek olan hukuk devletidir. Türkiye kanunların devleti değil, hukuk devleti olmalıdır. Cumhuriyet ve demokrasiyi ile milletin millî ve manevî değerleriyle ortak bir zeminde birleştirilip, modern dünyanın algıladığı gibi düzenledikten sonra Türkiye bu sıkıntıları ortadan kaldıracaktır.’’

Seçim döneminde yeni kamu düzeni şeklinde bir çalışma yapacaklarını aktaran Ağar, Türkiye’nin böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti. Ağar, 11 Eylül sonrası ortaya çıkan taployla ileri Batı toplumlarında güvenlik adına özgürlükler ortadan kaldırıldığını kaydederek, ‘’Özgürlük ortamı, demokarasi ortamı insanı geliştiren bir ortamdır. Bunların olmadığı toplumlar içine kapanır. Hakların üstün olmadığı toplumlarda haksızlık ön plana çıkar’’ diye konuştu.

/ İZMİR

13.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Cumhuriyet milletin korumasında

  Olayları militan gibi yönettiler

  12 Eylül hâlâ devam ediyor

  Barroso: Her genişleme, Avrupa'yı daha da güçlendiriyor

  ‘Kazanılmış hak’ başvurusu

  Erdoğan: Daha müreffeh, Türkiye’ye bilimle, özgüvenle ulaşabiliriz

  Başoğlu: İrticaya gerekçe aranıyor

  Sağlık Bakanlığı'ndan Lübnan'a ilâç yardımı

  Yük trenine mayın tuzağı

  Teröre büyük darbe

  Danıştay Başsavcılığı için seçim yapılacak

  Aydın dâvâsında bilirkişi yemin edecek

  12 Eylül eylemi

  Gül: Koordinatör konusunda askerle görüş ayrılığımız yok

  ABD, süper gücünü kötüye kullandı

  İDO’da kış tarifesi

  Uyuşturucu Karşıtı Şehirler İstanbul’da toplandı

  AKUT elini eğitim için uzatıyor

  Marmara’da, deniz ulaşımına fırtına engeli

  Söğüt Kaymakamı: Söğüt’teki olayları çözeceğiz

  Gazetecilik semineri sona erdi

  Ceza: Bilgisayar kursu

  Zeytinburnu-Bağcılar artık 20 dakika

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004