Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lübnan’da kılıçlar çekildi

Hizbullah Lideri Şeyh Hasan Nasrallah, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in Lübnan ziyaretini ve hükümeti şiddetle eleştirdi. Nasrallah, El Cezire televizyonunda yayımlanan konuşmasında, ‘’Blair, cinayetin ortağı. Sonra sen onu evime, aileme getiriyorsun ve hoşça ağırlıyorsun. Bu insanların duyguları yok mu?’’ dedi.

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’yı ve kendisini destekleyen siyasi bloğu, ‘’öldürülen, yaralanan ya da yerinden edilen kişilere karşı ahlaklı ve insanca olmayan davranışta bulunarak ilk hatalarını yapmakla’’ suçlayan Nasrallah, bunun üzücü olduğunu söyledi. Sinyora yönetimini, savaş sırasında ülkenin çıkarlarını korumamakla suçlayan Nasrallah, ‘’Bu hükümet ne savaşı durdurdu, ne de Lübnan’ı korudu’’ diye konuştu. Sinyora’nın ABD’nin çıkarları için bir kukla olduğunu öne süren Nasrallah, ‘’Biz Suriye’nin ya da İran’ın maşasıysak, onlar da bir Amerikan maşası’’ dedi. BM’nin Lübnan savaşını sona erdiren ateşkes kararında Hizbullah’ın silahsızlandırılması gerektiği konusunda Nasrallah, ‘’İsrail dışişleri ve savunma bakanlarının bile dünyada Hizbullah’ı silahlandıracak ordu bulunmadığını söylediğini’’ belirtti.

Şeyh Nasrallah ayrıca, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın, Hizbullah ile İsrail arasında olası mahkum değişimi için arabuluculuk yapmak üzere bir temsilcisini gelecek hafta bölgeye göndereceğini bildirdi. Temsilciden, İsraillilerden arabuluculuk görüşmeleriyle ilgili bilgileri basına sızdırmaması için söz almasını isteyeceğini belirten Nasrallah, ‘’görüşmelerin en iyi, basından saklandığı zaman sonuç verdiğini’’ savundu. Lübnan’da yeni bir ulusal birlik hükümeti kurulması çağrısında da bulunan Nasrallah, bu yeni hükümete, Sinyora hükümetine karşı olan Hizbullah’ın müttefiki Hıristiyan muhalefet lideri General Michel Aoun’un da dahil olması gerektiğini söyledi.

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, El Cezire’deki konuşmasında, İsrail, Lübnanlı mahkum Samir El Kantar’ı serbest bırakmadan, kaçırdıkları 2 İsrail askerini bırakmayacaklarını söylemişti.

/ BEYRUT

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan’da kılıçlar çekildi

  Bush’tan Sarkozy'e teşekkür

  Erdoğan Bush’la Irak ve PKK’yı görüşecek

  ABD: İran ipe un seriyor

  İsrail'de Lübnan istifası

  Irak’ta eylemsiz gün geçmiyor

  ABD'li terör uzmanı: ABD hükümeti içinde PKK yandaşları var

  Elçilik saldırganlarının tamamı Suriyeli

  Katsav beşinci kez sorgulandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004