Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD'li terör uzmanı: ABD hükümeti içinde PKK yandaşları var

ABD’li terör uzmanı Daveed Gartenstein-Ross son yazdığı makalesinde PKK ve TAK terör örgütlerinin Türk ekonomisine zarar vermeyi ortak hedef aldığını söyledi.

ABD’li terör uzmanı Daveed Gartenstein-Ross, Counterterrorismblog.com adlı internet sitesinde yayınlanan makalesinde terör örgütleri PKK ve TAK’ın saldırılarının ortak bir hedefe (Türk ekonomisi) sahip olmasının soru işareti uyandırdığını ve Türk ekonomisin endişe konusu olmasının altında saldırıların arkasında gizli bir el olduğu şüpheleri uyandırdığını yazdı.

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) terör örgütünün Türk turizmini hedef aldığını söyleyen yazar, turizmin Türk ekonomisin baş gelir kaynağı olduğuna değinerek PKK terör örgütünün ise Türk petrol ve doğalgaz boru hatlarına saldırdığının altını çiziyor. Bu saldırıların Türk ekonomisine önemli ölçüde zarar verebileceğine değinen Ross, “Bu saldırılar PKK ve TAK arasında koordinasyon seviyesi hakkında akıllara soru işareti getiriyor. PKK Türk ekonomisini zayıflatmak için turizme yöneliyor, ancak AB’li turistlerin de kendilerine cephe almasından çekiniyor. Bu noktada devreye TAK giriyor” diye yazıyor. Gartenstein-Ross, Kuzey Kıbrıs’ın da iki terör örgütü tarafından hedef alınabileceğine işaret ediyor. Diğer yandan PKK sorununun ABD-Türkiye ilişkilerini zedeleyebileceğini söyleyen yazar, terörist başı Abdullah Öcalan’ın kardeşi ile yaptığı röportajda Öcalan’ın kardeşinin kendisine PKK’nın ABD’den destek aldığını söylediğini iddia ediyor. PKK’yı desteklemenin ABD’nin resmi bir politikası olmadığına işaret eden Gartenstein-Ross, “Ancak Amerikan hükümeti içinde PKK yanlısı yetkililerin olduğuna dair inandırıcı delliler var. ABD PKK’ya karşı sert tedbir almazsa ve Türkiye ile ilişkilerini birincil öncelik vermezse bu tür iddialar kuvvet kazanmaya devam edecek” şeklinde yazdı.

/ WASHINGTON

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan’da kılıçlar çekildi

  Bush’tan Sarkozy'e teşekkür

  Erdoğan Bush’la Irak ve PKK’yı görüşecek

  ABD: İran ipe un seriyor

  İsrail'de Lübnan istifası

  Irak’ta eylemsiz gün geçmiyor

  ABD'li terör uzmanı: ABD hükümeti içinde PKK yandaşları var

  Elçilik saldırganlarının tamamı Suriyeli

  Katsav beşinci kez sorgulandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004