Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Krizler işçiyi vurdu

"Ekonomik krizlerin emekçi kesimini vurduğu" tespitine yer verilen Birleşik Metal-İş Sendikası araştırmasında, 1992 yılı verilerine göre birim başına reel işgücü maliyetlerindeki azalışın Türkiye’de yüzde 29’a ulaştığı kaydedildi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, Türkiye’nin, birim başına işgücü maliyetlerinin en fazla gerilediği ülke olduğu ifade edildi.

Birleşik Metal-İş Araştırma Dairesinin Avrupa Birliği Ekonomik ve Finansal Göstergeler verilerinden yararlanarak yaptığı araştırmada, Türkiye, birim başına işgücü maliyeti konusunda, Avrupa Birliği 25 ülkesi ve birlik dışındaki OECD ülkeleriyle (ABD, Japonya, Kanada, İsviçre, Norveç, İzlanda, Meksika, Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda) karşılaştırıldı.

Araştırmada, Türkiye’nin, 2000 yılından bu yana işgücü maliyetlerindeki yüzde 12,6’lık azalma ile işçilerin en fazla yoksullaştığı ülke olduğu ifade edildi.

Araştırmaya göre, Türkiye’yi sırasıyla yüzde 10’luk azalmayla Romanya, yüzde 9,1’lik azalmayla Litvanya, yüzde 8,8 Polonya, yüzde 6,6’lık azalmayla Japonya izliyor.

Avrupa Birliği 25 ülkesi için işgücü maliyetindeki azalmanın yüzde 1,5 olduğuna işaret edilen araştırmada, en çok zenginleşen işçiler, yüzde 5,9’lık oranla ile Lüksemburg’ta yer alıyor. Lüksemburg’u, Macaristan yüzde 5,7’lik, Finlandiya yüzde 3,2’lik, Yeni Zelanda yüzde 3’lük reel artış oranıyla izliyor.

"KRİZLER EMEKÇİYİ VURDU"

Araştırmada, özellikle 1994 ve 2001 yıllarının, Türkiye açısından emekçilerin ciddi biçimde yoksullaştığı dönemler olduğu dikkat çekilerek, 1992 yılı ile yapılan karşılaştırmalarda işgücü ödemelerinde yaşanan kaybın çok ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekildi.

‘’Ekonomik krizlerin emekçi kesimini vurduğu’’ tespitine yer verilen araştırmada, 1992 yılı verilerine göre birim başına reel işgücü maliyetlerindeki azalışın Türkiye’de yüzde 29’a ulaştığı kaydedildi.

/ ANKARA

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Krizler işçiyi vurdu

  Köprülerde iş yavaşlatılacak

  Bakliyat'ta zam beklenmiyor

  Çürük tohum darbesi

  YTL’ye alışamadık

  Bedeli ödenecek ilaçlar listesi değişti

  Bölge ticaretine darbe

  İTO’nun tüm yayınları internette

  İngiltere'de enflasyon tırmanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004