Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakliyat'ta zam beklenmiyor

Pirinç, fasulye ve nohut gibi bakliyat ürünlerinin fiyatlarında, hasadın sürmesi ve piyasaya fazla ürün arzının olması nedeniyle Ramazan ayı öncesinde zam beklenmediği belirtildi.

Yıllardır Ramazan ayı öncesinde nohut, fasulye, pirinç ve mercimek gibi ürünlerin fiyatlarında ciddi artışlar görülüyordu.

Geçmişte, özellikle kış aylarının ortalarına rastlayan Ramazan aylarında fiyat artışları görülen bakliyat ürünlerinde, bu yıl hasat ve piyasaya fazla ürün arzı nedeniyle fiyat artışının olmayacağı ifade edildi.

Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle fasulye, nohut ve pirinç hasadının sürmesi fiyatların sabit kalmasını hatta bir miktar düşmesini sağladı. Hasadın devam ettiği bugünlerde Konya Ticaret Borsasında fasulyenin kilogramı ortalama 1 YTL’den işlem görüyor.

Karaman’da kurulu Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Ticaret Müdürü Fuat Dikyol, Ramazan ayının hasat dönemine denk gelmesi nedeniyle ürünlerine zam yapmadıklarını söyledi.

Birçok üretici ve satıcı firmanın bu yıl ramazan ayına sabit fiyat uygulamasıyla gireceğini bildiren Dikyol, ‘’Piyasaya sürülen ürünün fazlalığı ve talepteki yükseliş arz-talep dengesini şimdilik bozmadı. Ancak ilerleyen günlerde dengenin bozulması fiyatlarda biraz oynamaya yol açar, ancak bu oynama çok büyük olmaz’’ dedi.

/ KONYA

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Krizler işçiyi vurdu

  Köprülerde iş yavaşlatılacak

  Bakliyat'ta zam beklenmiyor

  Çürük tohum darbesi

  YTL’ye alışamadık

  Bedeli ödenecek ilaçlar listesi değişti

  Bölge ticaretine darbe

  İTO’nun tüm yayınları internette

  İngiltere'de enflasyon tırmanıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004