Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vestel, notebookta rekabete hazır

Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk notebook fabrikasını kuran Vestel, ürünlerini Fransa, Polonya, Danimarka, Romanya’ya satmaya başladı.

Vestel’in teknoloji merkezlerini basın mensuplarına tanıtmak amacıyla ‘’Vestel Teknoloji Turu’’ düzenledi. Tesislerde yapılan gezi sırasında basın mensuplarına bilgi veren Vestel Elektronik Üretim İcra kurulu Üyesi Özer Ekmekçiler, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk notebook fabrikasının Vestel’e ait olduğunu ve geçtiğimiz Şubat ayından itibaren dünyaya tamamen Türk mühendislerinin tasarımları ile notebook üretmeye başladıklarını söyledi.

2006 yılı itibari ile dünya çapında 71 milyon notebook satışı olacağını ve bu pazarda artık Vestel’in de yer alacağını beliren Özer Ekmekçiler, özellikle Vestel’in en yeni üyesi olan Vestel dijitalin bu pazarda ki avantajlarına dikkat çekerek, “Lokasyon olarak Avrupa için çok önemli bir noktadayız ve bu stratejik noktamız özellikle bu pazar için çok büyük artıları Vestel’e sağlayacak” dedi.

Ekmekçiler, piyasadaki rekabetle nasıl başa çıkacaklarını ise şöyle özetledi: “Öncelikle kullanıcıların neye ihtiyacı olduklarını çok iyi tesbit ettik ve bu doğrultuda ürün çeşitlerini düzenledik. 4 ayrı şekilde piyasaya çıkan Vestel dizüstü bilgisayarlar (midi notebook, iş dünyası modelleri, tüm kullanıcılar ve oyun oynamak için CPU işlemcileri ve grafik kartları geliştirilmiş cihazlar) ile bütün hedef kitlelere ulaşmayı amaçlıyoruz.”

Amaçlarının, aylık 50 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın kapasitesinin 2007 yılında yıllık 500 bin adete yükseltileceğini ve bunun 400 binin ihraç edilmesi olduğunu kaydeden Ekmekçiler, Intel ile ortaklaşa geliştirilen dizüstü bilgisayarlarla Vestel’i dünya pazarındaki ilk yılında en iyi yere getirmek için 500 bin metre karelik üretim alanında tüm servisleri ile hizmet verdiğini dile getirdi. Ekmekçiler, Vestel’in Polonya, Romanya, Fransa ve Danimarka’ya notebookları satmaya başladığını da vurguladı.

Vestel Dijital Genel Müdürü Hayrettin Çelikhisar da, Vestel Dijital fabrikasında 40 Ar-Ge mühendisinin, diz üstü bilgisayar tasarımı üzerine çalıştığını ifade ederek, ‘’2007’nin Şubat ve Mart aylarında devreye alacağımız 2 ürünümüz daha mevcut’’ dedi.

Manisa Vestel City’de 38 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan tesiste 62 mühendis ve 500 kişiye istihdam sağlanıyor.

Firma satışa sunduğu dizüstü bilgisayarların “A yüzü” adı verilen üst kapağını kullanıcının istediği desenlerle süslüyor. Vestel’in başlatacağı bu yeni hizmette, kullanıcı satın almak istediği notebook’un üzerine bastırmak istediği fotoğrafı JPEG formatında firmaya gönderiyor. Fotoğraf 10 gün gibi kısa bir zaman içinde seçilen modelin üzerine basılarak kullanıcıya gönderiliyor. Vestel bu hizmetiyle Türkiye pazarında iyi bir yer edinmeyi planlıyor.

Vestel, Avrupa’da 8 katlı PCB kullanarak anakart üretebilen tek firma olma özelliğini taşıyor. 2000 komponenti birleştirerek 400 kadar parçayı bu tesislerde üretebiliyor. Bu anlamda Türk ekonomisi ve prestijine destek veren Vestel, kendi notebook’larının anakartı ve kasasını Türkiye de üreterek de öncü kimliğini ve “Teknolojinin Türkçesi” olduğunu tüm dünyaya anlatmış oldu.

Ümit KIZILTEPE / MANİSA

15.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’den carî açık uyarısı

  IMF: Carî açık 2007’de azalacak

  Vestel, notebookta rekabete hazır

  Emlakta vergi vurgunu

  Çetinkaya yatırımlarını arttırıyor

  Sağlık sektörü ‘Healthex’te buluşacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004