Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Elkatmış: Vatandaş, insan hakları kurullarını bilmiyor

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, maalesef insan hakları kurullarının varlığı toplum tarafından yeterince bilinmiyor. İnsanlarda, (kimi kime şikayet edeceğiz) düşüncesi var’’ dedi.

Elkatmış, beraberinde komisyon üyesi AKP Şanlıurfa milletvekili Atilla Maraş’la, Şanlıurfa Valiliğinde, İl İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Elkatmış, insan hakları kurullarının varlığının toplum tarafından yeterince bilinmediğini bildirdi. Kurulların yeni olmasının, dezavantaj olduğunu ifade eden Elkatmış, yaptıkları incelmelerde, birçok ilde insan hakları kurullarının tam anlamıyla çalışmadığını belirlediklerini söyledi. Vatandaşların bu kurulları yeterince bilmediğini, dolayısıyla sorunu olan bir vatandaşın kurula şikâyette bulunmadığını ifade eden Elkatmış, ‘’Maalesef insan hakları kurullarının varlığı toplum tarafından yeterince bilinmiyor. İnsanlarda, kimi kime şikâyet edeceğiz düşüncesi var. Eğer yaklaşım buysa feci bir durum. Vatandaşın şikayeti olmasa bile kurullar zaman zaman bir araya gelmeli. Bu kurullar yalnızca şikâyet geldiğinde toplanmaları için değil, neler yapabileceklerini görüşmek için de kuruldu. Konferanslar, seminerler yapılmalı ve kurulun varlığı hissettirilmeli’’ diye konuştu.

Elkatmış, Türkiye’de son yıllarda insan hakları ihlâllerini önlemeye yönelik çok büyük gelişmeler olduğunu söyledi. Uluslar arası alanda artık Türkiye’de işkence veya kötü muameleden bahsedilmediğine işaret eden Elkatmış, bu alanda radikal değişiklikler yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin son yıllarda işkence ve kötü muamele konusunda epey mesafe aldığını kaydeden Elkatmış, “Bunun tamamen ortadan kalktığını söyleyemiyoruz. Dünyanın her yerinde bu tür vak’alara rastlanıyor. Ancak bu alanda yapılan reformlar, devrim niteliğindedir. Şimdi 8 reform paketi daha TBMM gündeminde. Yeni yasama döneminde bunların yasalaşacağını düşünüyorum” dedi.

/ ŞANLIURFA

15.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül’den 301 sürprizi

  Dikkat çeken noktalar

  AB’nin başörtüsü çağrısı, CHP’yi rahatsız etti

  Rumsfeld’e istifa baskısı

  Afrika ilgi bekliyor

  Elkatmış: Vatandaş, insan hakları kurullarını bilmiyor

  Geçen yılın 2 katı orman yandı

  Erdoğan hakkında “takipsizlik” kararı

  3 bin ebe ve hemşire atanacak

  Kretschmer: Reformlar devam etmeli

  Hastahanede yangın paniği

  4 ile yeni emniyet müdürü

  Otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma eylemi

  Antalya eğitim-öğretim dönemine hazır

  Öğrencilere kırsatiye yardımı

  YÖK’ün dışı sivil, içi asker

  Camiler Ramazan’a hazırlanıyor

  Pazar’da eğitim şûrası yapıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004