Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tuluyhan Uğurlu, G. Antep Kalesinde konser verecek

Gaziantep Kalesi, ilk defa bir piyano resitaline ev sahipliği yapacak. 15-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 1.Uluslararası Altın Fıstık Kültür ve Sanat Festivali’nde, dünyaca ünlü piyanocu ve besteci Tuluyhan Uğurlu Gaziantep Kalesi’nde bir konser verecek.

Uluslar arası bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanan Gaziantep, 1. Uluslararası Altın Fıstık Kültür ve Sanat Festivali ile, şehrin sahip olduğu tarihî ve kültürel miras ile zengin yemek kültürünü Türkiye’nin yanı sıra dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

3 gün sürecek festival kapsamında, ‘En iyi fıstık, yemek yarışması ile aşırtmalı aba güreşi müsabakaları gerçekleştirilecek. Aralarında Tuluyhan Uğurlu, Sibel Can, Funda Arar, Edip Akbayram ve Latif Doğan’ın bulunduğu bir çok ünlü konserler verecek. Bu kapsamda, 2 bin yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Gaziantep Kalesi’nde de ilk defa bir piyano resitali verilecek. Dünyaca ünlü piyanocu ve besteci Tuluyhan Uğurlu’nun tınıları, bu sefer Gaziantep Kalesi’nden yankılanacak. Uğurlu’nun piyanosu kaleye helikopter yardımıyla indirilecek. Kaledeki kazı çalışmaları devam ettiği için, konser sinevizyon aracılığı ile kale duvarlarına yansıtılacak.

Kale içine seyirci alınmayacak. Uğurlu’dan hemen sonra mehter takımı da kaledeki yerini alarak izleyenleri tarihî bir yolculuğa çıkaracak.

/ GAZİANTEP

15.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB’nin kültür projesine dâvet

  Tuluyhan Uğurlu, G. Antep Kalesinde konser verecek

  Mozart vapurda

  Zeugma’da sanal gezi

  İstanbul ve sis...

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004