Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Papa en absürd tavrı seçti

Müslümanlar diyalog dedikçe, medeniyetler buluşması dedikçe karşısına kinle çıkan bir Hıristiyan lider ne kadar şaşırtıcıdır?

Bu Papa, geldiğinden bu yana, “Türkler AB’ye alınmamalı” diye çığlık atıyor.

Bu Papa, geldiğinden bu yana Avrupa’nın Anayasasına “Hıristiyanlık”ı sokmak için uğraşıyor.

Bu Papa telaşlı. Avrupa’nın ruhuna İslam’ın girmesinden endişeli. Avrupa’nın tarih bilincinde Katolikliğin kara dosyaları var, bunu silmek mümkün görünmüyor. İslam yeni bir ses, yeni bir çağrı. İslam dünyasının imaj problemi, şu bu, herşeye rağmen Batılı insan bu yeni çağrıya ilgi gösteriyor, şimdi kalkacaksınız İslam’ın Peygamberi’ne “terör”ü iliştireceksiniz.

Çok kötü bir oyun bu.

“İslamsızlık” Hıristiyanlığa, bir şey kazandırmıyor ki.

Avrupa’daki kiliseleri İslam boşaltmadı ki...

Kiliseler boşaldı, Hıristiyanlık Batı insanına bir şey vermemeye başladı, İslam oradaki boşluğa ulaşmaya çalışıyor. Çünkü ruh taşıyan,kalb taşıyan insan “Dinsiz” ve “İslamsız” olmaz.

“Papa, Papa olarak değil teolog olarak konuştu” deniyor bu kindar konuşma için... “Papa”lığı içselleştirmiş olsaymış, politik liderliğin gerektirdiği hassasiyet içinde konuşurmuş.

Belki ama bir teolog olarak Hıristiyanlığı illa da İslam karşıtlığına göre konuşlandırmak neyin nesi?

Sadece bu tavır bile, Papalık adına “barış”çı söylemi yokediyor. Aslında “terör” de, bu söylemi geliştire geliştire ortaya çıkıyor. Papa’nın ardından gidilse, herhalde Hıristiyan dünyası adına Müslümanlara karşı yeni bir Haçlı Seferi başlatılmış olacaktır. Bu mu “Barış” sözcülüğü? (...)

....

Papa Kasım’da Türkiye’ye gelecek.

Papa bu konuşmayı Müslümanların önemli bir yoğunluğa sahip olduğu Almanya’da yapıyor.

Papa bu sözlerinin İslam dünyasında bulacağı yankıyı hesap ediyor.

Böyle bir Papa!!!

Katolik Hıristiyan dünyası için en büyük talihsizlik mi demek lazım? (...)

Papa’nın sözlerini Vatikan yumuşatmaya çalıştı.

Yıllardan beri Türkiye’de görev yapan ve Müslüman çevrelerle çok iyi ilişkileri olan Vatikan’ın İstanbul temsilcilerinden George Maroviç Papa’nın sözlerini nereye yerleştireceğini bilememenin şaşkınlığı içinde...

Şu anda İslam dünyasında Papa’yı temsil etmek o kadar zor bir işi yapmak demek ki... Maroviç’in hüznünü anlamak lazım.

Papa’nın sözleri ne yazık ki ABD Başkanı Bush’un “İslamofaşist” suçlamasına paralel nitelik arzediyor. Bu haliyle, Bush’un Amerika’yı sürüklediği çamura, Papalık da bir başka koldan katkıda bulunmuş oluyor. Çok yazık!

Kimbilir belki de Papa’nın bu şekilde konuşması faydalı olacak.

11 Eylül’den sonra Amerika’da islami eserlerde patlama oldu. İnsanlar bilmedikleri bir dünyayı öğrenmek için seferber oldular.

Kur’an mealleri, Hazreti Muhammed (s.a.v)’in hayatına ilişkin eserler, Mevlana’nın Mesnevisi, diğer sufi kitapları yoğun ilgiye mazhar oldu.

Boğucu uygulamalarıyla Batı dünyasını reforma, rönesansa, aydınlanmaya sürükleyen Katolikliğin tüm mirasını taşıyan bir kişiliğin İslam’ı yargılaması, belki de İslam’ın doğru öğrenilmesi için bir ilgi patlamasına yol açacaktır.

Evet, İslam tahrif edilmiş bir vahyin orijinalini sunuyor insana. İnsanı, Yaratanı ile daha doğrudan buluşturuyor. Araya ruhban girmeden... Günahını papaza değil, Yaratan’a sunacak ve arınmayı O’nun rahmetiyle yaşayacaksın. Vahyi arı - duru gözünden içeceksin. İncil’i, Tevrat’ı, vahiyle ilişkisi açısından yeniden sorgulayacaksın. Vahyin içine karışmış insan elini çıkarmak için bir çabaya soyunacaksın.

Papa’ya diyeceksin ki:

-Ne işin var Yaratan’la insan arasında. Çık aradan! Hazreti Musa ve İsa’ya gelen ilahi vahyi ne hale getirdiniz? Çıkın aradan!

İslam’a toslayan bir Papa, bu çağda hayatının yanlışını yapmıştır.

Fikri bir karşılaşma... İslam buna hazırdır.

ahmettasgetiren.com.tr, 16.9.2006

Ahmet TAŞGETİREN

17.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papa özür dilemeli

  Papa en absürd tavrı seçti

  Tankla Çarşamba’ya girmek!

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004