Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şenol Güneş içini döktü

Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, hayatının en kötü dönemini Milli Takım'dan ayrıldıktan sonra yaşadığını söyledi. Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nın jüri toplantısına konuk olan Güneş, Türk futbolunda her geçen gün sorunların daha da arttığının görüldüğünü kaydederken, bu camiada 40 yılını geride bırakmaya hazırlandığını dile getirerek, ''Futbolda 20 yılı oyuncu, 20 yılı da teknik adam olarak 40 yılı geride bırakacağım. Hayatımın en mutsuz dönemini ise Milli Takım'dan ayrıldıktan sonra yaşadım. Maaş almadığım Milli Takım'dan paracı diye kovuldum. Üç maymunu oynamaya gerek yok. Bunu temizleyebilmeliyiz. Namusluları kötü gösterip, namussuzları gizliyoruz'' diye konuştu.

Futbolda başarının sağlanabilmesi için iyi niyetin ön şart olduğuna değinen Güneş, kulüplerin profesyonelleşmesi gerektiğini savunarak, ''Amatör olarak iyi niyetle yönetiliyorlar, ama bu yanlış. Aksi halde yönetimlerin transfer yapması ve teknik direktörlerin kovulması sürer'' ifadelerini kullandı.

Lazaroni’nin Trabzonspor’dan gönderilmesinden sonra kendisine teklif gelip gelmediğiyle ilgili olarak konuşan Güneş, “Hayır teklif gelmedi. Gelse de fark etmez. Trabzonspor’u ya da Türkiye’de bir takım çalıştırmayı düşünmüyorum. Hatta yanlış anlaşılır diye uzun bir zamandır Trabzon’a bile gitmiyorum” dedi.

Güneş, (A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarını ilk sırada bitireceğini iddia ederken, millileri Yunanistan ve Macaristan'ın takip edeceğini savundu.

Yabancı oyuncu sayısının arttırılması ve Aurelio’nun Türk vatandaşı yapılarak Milli Takıma alınmasıyla ilgili soruya cevap veren Güneş, “6 yabancı fazla. 3 yeterli” derken “Türk vatandaşlığına geçmek bu kadar kolay olmamalı. Ben olsam Aurelio’yu Milli takımda oynatmazdım. Bizim gençlerimizin önünü kesiyor. Ancak bu karar, şu anki teknik direktörün tercihi. Bu nedenle kararına saygı duyuyorum”şeklinde konuştu.

Milli Takımda çeşitli dönemlerde farklı görevler üstlendiğini belirten Şenol Güneş, “Başarısızlığı her zaman kabullenirim ama paylaşmayı bilmiyoruz. Elimizde olanın kıymetini bilmiyoruz. Dünya 3.’üncüsü olduk niye 1. ‘inci olamadık diye eleştirildim. Şimdi Dünya Kupası’na katılabilmek için uğraşıyoruz" diye dert yandı..

21.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şenol Güneş içini döktü

  Formula cezası ödenecek

  Alman futboluna ırkçılık gölgesi düştü

  Ayın Altın Adamı Gökhan Zan oldu

  Szmykowiak'ın gözü Avrupa'da

  Barcelona'da Katalanca konuşma şartı

  Lübnanlı çocuklar G.Saray idmanında

  "12 Dev Adam" birinci torbada

  Ünlü yıldız O'Neal emlakçı oldu

  Macaristan maçına Lüksemburghakemi

  İstanbul Büyükler Boks Şampiyonası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004