Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir sürgünün hüzünlü öyküsü

TRT tarafından çekilen ve 9 Ekim’den itibaren yayınlanacak olan ‘’Osmanoğlu’nun Sürgünü’’ adlı belgeselin tanıtımı, Osmanlı hanedanı mensuplarının katılımıyla Dolmabahçe Sarayı’nda yapıldı. Tanıtımda konuşan V. Murat’ın torunu Osman Selahattin Osmanoğlu, belgesele kendisinin danışmanlık yaptığını belirterek, ‘’TRT’ye ve Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na çok teşekkür ediyorum. Şu an burada 100’den fazla hanedan mensubu bulunuyor ve bazıları birbirlerini ilk kez görme fırsatı elde ettiler’’ dedi.



Altın Portakal “Eve Dönüş” ile açıldı

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na katılan ‘’Eve Dönüş’’ filmi ilk kez izleyiciyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi’ndeki galaya jüri üyeleri, filmin yönetmeni Ömer Uğur ve başrol oyuncularından Sibel Kekilli de katıldı.



Filistinli sinemacılardan boykot çağrısı

Filmini Hayfa Film Festivali’ne göndermeyi reddeden Ken Loach “Filistinli sinemacılar ve sanatçıların İsrail devleti destekli kültürel kurumları boykot çağrısını destekliyor ve herkesi bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum” dedi.



Hollanda Mevlânâ yılına hazırlanıyor

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO tarafından 2007 yılının “Mevlânâ ve Hoşgörü Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla Hollanda’da da gelecek yıl etkinlikler düzenlenecek. Ülkede faaliyet gösteren 10 ayrı sivil toplum örgütüyle kültür ve sanat vakfı, etkinliklerin düzenlenmesi için ortak çalışma kararı aldı.



İstanbul kültür günleri başladı

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirilen ‘’İstanbul Kültür Günleri’’, ‘’Anadolu Ateşi’’nin gösterisiyle başladı. Tiflis Flarmoni Binası’ndaki açılış kokteylinde, İstanbul’un tanıtım CD’sinin gösterimi yapıldı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004