Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Formula cezası ödenecek

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, FIA'nın Türkiye'ye verdiği 5 milyon dolarlık cezayı ağır bulduğunu bir kez daha tekrarlayarak, ''Yetkililer, cezayı bir an önce ödeyip, Formula 1'in 3.'sünü yapmayı düşünüyor'' dedi.

Futbol Federasyonu ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ''Fair-Play Işığında Sporda Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele Paneli'' sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, FIA'nın verdiği ceza nedeniyle farklı yorumlar yapıldığını kaydederek, şunları söyledi:

''Kimi (Ucuz kurtulduk) diyor, ben de bu ağır bir cezadır diyorum. FIA tarihindeki en ağır cezadır. Türkiye hak etti mi? Mehmet Ali Talat ödül veremez mi? Bana göre Formula 1 ödül talimatına göre Talat ödül verebilir. Cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcısı, federasyon başkanı verebilir, dünyaca ünlü tanınmış bir kişi verebilir diyor. Cumhurbaşkanı, başbakan, başbakan yardımcısı yok, dünyaca ünlü bir kişinin ödül vermesi talimata uygundur. Neden FIA böyle bir karar aldı?, gerekçelerini merak ediyorum. Acaba, Talat'ın KKTC Cumhurbaşkanı olarak takdim edilmesi nedeniyle mi böyle ceza verildi? Siyasi bir kişilik çıkartıldı diye mi karar verildi. Ama ben de ödül verdim, ben de siyasiyim.''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) verdiği cezayla ilgili olarak, yerli ve uluslararası hukukçuların çalışma yaptığını ve sonucu ona göre değerlendireceklerini bildirdi. Formula 1 yarışlarında podyum kuralları çerçevesinde kurallara uygun olarak hareket ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Hisarcıklıoğlu, itiraz haklarının bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı:

''Hepsi var. Arkadaşlarımız bütün bunlar için çalışma yapıyor. Haklarımız nedir? Ne yapılmalıdır? Bunun birçok boyutu var, o boyutların hepsini değerlendirip karar vereceğiz. Gerek uluslararası gerek yerli hukukçularımız bir çalışma yapıyor, bunun sonucunu ona göre değerlendireceğiz.''

21.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şenol Güneş içini döktü

  Formula cezası ödenecek

  Alman futboluna ırkçılık gölgesi düştü

  Ayın Altın Adamı Gökhan Zan oldu

  Szmykowiak'ın gözü Avrupa'da

  Barcelona'da Katalanca konuşma şartı

  Lübnanlı çocuklar G.Saray idmanında

  "12 Dev Adam" birinci torbada

  Ünlü yıldız O'Neal emlakçı oldu

  Macaristan maçına Lüksemburghakemi

  İstanbul Büyükler Boks Şampiyonası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004