Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye’nin geleceği Kafkaslarda

Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan gibi Kars’a sınırı olan ülkeler başta olmak üzere altmış ülkeden misafirler, 15-17 Eylül tarihleri arasında Kars’ta barış ve kardeşlik temennileriyle buluştular. Kars Belediyesi, ilkini 2004 yılında düzenlediği ‘Kafkas Kültürleri Festivali’nin üçüncüsünü geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan gibi Kars’a sınırı olan ülkeler başta olmak üzere altmış ülkeden misafirler, 15-17 Eylül tarihleri arasında Kars’ta barış ve kardeşlik temennileriyle buluştular.

‘Serhat Şehri’ olarak anılan Kars’ın Kafkaslarda barışın merkezi olması hedefiyle üç yıldır düzenlenen Kafkas Kültürleri Festivali’nin üçüncüsü, 14 Eylül Perşembe akşamı Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve INTA (Uluslararası Kentsel Kalkınma Birliği) Genel Sekreteri Michel Sudarskis’in misafirler onuruna verdiği akşam yemeğiyle başladı. Sarıkamış’taki Toprak Hotel’de gerçekleştirilen yemek sonrasında Bangladeş Kültür Bakanlığı Halk Müziği Topluluğu bir sunum yaptılar.

İLK GÜN ANİ’DEYDİK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Valiliği, Birleşmiş Milletler, Uluslararası Kentsel Kalkınma Birliği, Kafkas Üniversitesi, Yerel Yönetimler Derneği başta olmak üzere birçok kurumun desteğiyle düzenlenen festivalin ilk günü, Kars sınırları içindeki antik bir şehir olan Ani ziyaret edildi. Bir dönem Ermenilere başşehirlik yapması dışında Selçuklulardan kalma İslâm eserlerinin bulunmasıyla da dikkatleri çeken Ani’de festival kapsamında misafir ülkelerin dans gösterileri ve müzik dinletileri gerçekleştirildi.

“Kafkasların Genç Gözleri II” adlı fotoğraf sergisinin açılışının yapıldığı ilk gün, akşam festival ateşinin yakılması ile devam etti.

SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU

Festivalin ikinci günü şehrin çeşitli yerlerinde kültürel faaliyetler devam ederken Kafkas Üniversitesi’nde de “Sınır Ötesi Bölgesel İşbirliği ve Yerel Yönetimler Konferansı” gerçekleştirildi. Kars Belediyesi’nin INTA (Uluslararası Kentsel Kalkınma Birliği) ile birlikte düzenlediği konferansa, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Gesche Karrenbrock, INTA Genel Sekreteri Michel Sudarskis, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Süleyman Gökçe katıldı.

AMACIMIZ BARIŞA KATKI

Festivalin ikinci ve üçüncü günleri de konserler, söyleşiler gibi kültürel faaliyetlerle devam etti. 3. Kafkas Kültürleri Festivali’nin son günü, program hakkında bir değerlendirme toplantısı yapan Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, bütün imkânsızlıklara rağmen Kars’ı Kafkasların Davos’u yapma rüyasına sahip olduklarını söyledi. Alibeyoğlu, konuşmasında Türkiye’nin geleceğinin Kafkasya’da ve Orta Asya’da olduğunu, Kars-Tiflis Demiryolu Projesi’ni de Türkiye’nin en büyük projesi olarak gördüğünü ifade etti.

Naciye KAYNAK

24.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’nin geleceği Kafkaslarda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004