Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kiliseden Ramazan kutlaması

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, şehrin çeşitli yerlerine astıkları pankartlarla Müslümanların Ramazan ayını kutladı. Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Jozef Naseh, yıllar boyu hoşgörü ortamında kardeşçe yaşadıkları Hatay’da Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını diledi ve Müslüman aleminin Ramazan ayını kutladıklarını belirttti.


İKÖ’den Vatikan’a çağrı

“Son gelişmeler, 46 yıldır süregelen diyalogu baltaladı. Yeni bir başlangıç yapmalıyız.” Papa 16. Benediktus, İslâmla ilgili büyük tepki çeken konuşma

Ramazan, fetihler ayı

Mekke-Medine Türk Vaizi, Japonya İslâm Merkezi İmamı Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hocaefendi, “Müslümanlar olarak sevinçliyiz çünkü, mübarek Ramazan


  KKTC’de yeni hükümet

KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CPT) ile Özgürlük ve Reform Partisi (Özgür Parti) koalisyon protokolünü imzaladı.


  Selimiye’nin eşi, Sultanahmet’in kardeşi

Adana’da, Ortadoğu ve Balkanların en büyüğü olma özelliğini koruyan ve ‘’Selimiye’nin eşi, Sultan Ahmet’in kardeşi’’ diye adlandırılan Sabancı Merkez Camisi, çok sayıda mimari şifreyi de bünyesinde barındırıyor.


  ‘Genişleme yorgunluğu’ uyarısı

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Avrupa Birliği’nin (AB) genişlemede sorunlarla karşılaştığını belirterek, Türkiye’de de “genişleme yorgunluğu” bulunduğunu bildirdi.


  Ramazan hayra vesile olsun

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, tüm Müslamanların Ramazan ayını tebrik ederek, hayra ve iyiliğe vesile olmasını diledi. Ağar, “Ramazan ayı, kendini bilmezlere ve entrikacılara karşı daha hassas olmamız gereken bir ay” dedi.


  AP’nin gündemi Türkiye raporu

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) önümüzdeki hafta yapacağı Genel Kurul çalışmaları sırasında 4 Eylül’de Dışişleri Komisyonunda kabul edilen Türkiye raporu ele alınacak. Rapora nihai halinin verileceği Genel Kurul’da görüşme 26 Eylül, oylama ise 27 Eylül’de yapılacak.


  Lübnan‘a elektrik ihracatı

Türkiye, Lübnan’a Suriye üzerinden elektrik ihraç etmeye hazırlanıyor.. Edinilen bilgiye göre, İsrail’in saldırıları sonucunda altyapısı önemli ölçüde hasar gören Lübnan, Türkiye’den elektrik talebinde bulundu.


  Yük trenine mayın tuzağı

Tatvan’dan Elazığ’a gelen yük treninin 7 vagonu, teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu raydan çıktı.


  Aynı yolda 2 saatte 3 kaza: 4 ölü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde, aynı kara yolunda 2 saatte meydana gelen 3 kazada 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.


  Başbakan Erdoğan: CHP’nin zihniyetinde “pazarlamacılık” var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’TCK’nın 301’nci maddesinin muhtevası ile ilgili somut tekliften bahsediyorum. Fakat, bu CHP’nin zihniyetinde pazarlamacılık var. Ben pazarlamacı aramıyorum. Bu konular, üzerinde pazarlık yapılacak kadar sulandırılmış konular değildir. Bu konular ciddi konulardır’’ dedi.


  Gül: KKTC’ye tecrit kalksın

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk tarafının Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir barış için hazır olduğunu belirterek, KKTC’ye uygulanan tecridin kaldırılması çağrısında bulundu.


  Yeni Asya özgür ve bağımsız gazete

Türkiye’de görev yaptığı dört yılı aşkın bir zamandan sonra ülkesine dönecek olan İran Büyükelçiliği Basın Müsteşarı Kemal Amirbeik gazetemizin Ankara Temsilciliği’ne veda ziyaretinde bulundu.


  Sokaktan üniversiteye

Sultanbeyli’de oturan ailesinin yaşadığı evden 2002 yılında ayrılarak sokaklarda yaşamaya başlayan ve 2004 yılında İSMEM’le tanışan Mehmet Serdar Turan, yarım bıraktığı lise eğitimini bu merkezde tamamladı ve üniversiteye girmeye hak kazandı.


  Temsilciliğimizden nezaket ziyareti

Gazetemizin Ege Bölge Temsilcisi Nejat Eren, Antalya Temsilcisi Müşerref Aksoy ve İshak Okutan’dan oluşan heyet, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’a nezaket ziyaretinde bulundu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004