Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Başarıya giden yol (1)

Allah'a açılan eller huzur ister, sevgi, başarı, mutluluk ister ama bunu fiili nasıl yapacağını bilmez. Kendisine yap denileni yapar, başkalarının kendisi için çizdiği yolda yürür de arayışı bitmez. Önünü göremez, yalnız gününü bitirmek için çalışır, yorgunluğu beden yorgunluğu sanırda yatmakla atacağını sanır. Ruhunun açlığını görmez de bedeni doyurmakla doyacağını sanır. Böyle geçer gider de hayat, ucundan yakalamaya yetişemez insan. Boşluğun farkındadır ama başarıya giden yolu bilmez.



O bir mühendis

Matematiği çok severdi. Düşük bir puan farkıyla matematikten kaymış mühendislik kazanmıştı. İkinci tercih olarak girdiği bölüm, onu çok mutlu etmişti. Ekonominin 20’ye yakın girdi kalemine etki yapan inşaat bölümünü seçmişti. İnşaat mühendisi olma hayali onu büyülemişti. Sınav sonucundan sonra daha da heyecanlanmıştı.



İletişim araçları gelişti iletişim geriledi

Uzay çağı ardından bilgi çağı derken asırlar ve çağlar da hızlı geride kalıyor. Bilgi çağı da eskidi sanki. —-Neden mi?

-Bilgi kirliliğine sebep olan bilgi bombardımanından.

Bilmek için bilmek. Bilgiye erişim eskiden çok önemliydi. Şimdi bilgiye erişim o kadar kolay ki saniyeler alıyor ancak.



YASEM AJANDASI

Süreli eğitim programları belli oldu

Ankara YASEM Merkezinde ve Batıkent Kültür Merkezi eğitim salonlarında gerçekleştirilmesi planlanan programların Ramazan dolayısıyle gündüzleri yapılacak. Toplam 12 ila 15 saat süren programlar 10.00 - 13.00 ile 14.00 – 18.00 saatleri arasında iki ayrı grup halinde yapılması planlandı. Bu eğitim programları gün, yer ve saatleri ile ayrıntılı ilân dildi.



ZEKÂ KIRINTILARINDAN

Bu haftanın sorusu Geniş ve karanlık bir odada duvardan duvara uzanan madeni bir boru bulunmaktadır. İçinden su akan bu boruyu delmeden ve açmadan suyun hangi yöne aktığını nasıl bulursunuz?



 
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004