Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tüketim canavarı olmayın

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Ramazan'ın, oruç tutanların kilolarının büyük oranda arttığı, birer ‘tüketim canavarı’na dönüştüğü, ekmek tüketiminin 4-5 kat arttığı çok acı bir tablo olarak ortaya çıktığını söyledi. Özer, “Buna karşılık fakirlerin halen aynı yokluğu sürdürdüğü, makarna ve bulgura talim ettiği de bir gerçektir’’ dedi.


Sahurda başlayan iftar kuyruğu

Terör ve operasyon kıskacında bunalan Güneydoğu’nun acı gerçeği, Ramazan’da da yüzünü gösterdi. Diyarbakır’da yoksullar, Kızılay aşevinin dağıttığı if

Davulculardan protesto

İstanbul’un dokuz belediyesinde sahur vakitlerinde davul çalınmasının yasaklanmasına Beyoğlu’ndaki davulculardan tepki geldi.


  AKP, geri adım attıkça kaybediyor

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran gazeteci yazar Oral Çalışlar, “Kamuoyu yoklamalarında milliyetçi dalganın arttığını gören AKP saf değiştirdi. AKP milliyetçi dalgaya esir düşmesi kendisi için asla bir kurtuluş olamaz. Sonuçta Türkiye’yi çok sesli, çok partili demokrasi konusunda geliştirecek tek seçenek AB’dir” dedi.


  MHP 301’de ısrarlı

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nacar, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesinin ‘’demokratik olmadığı iddiasının dayanaktan yoksun olduğunu’’ savundu.


  Memurun gözü hükümette

Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine, memur maaşlarına yapılacak zam konusunda son kararın, bugünkü Bakanlar Kurulunda verilmesi bekleniyor.


  Memur, 2007’den de umutsuz

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ‘’Memurlarımız 2007’yi yine açlık sınırının, yaşam standartının altında bir maaşla geçirmek durumunda kalacaklar’’ dedi.


  Erciyes’e kar yağdı

3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Kayak Merkezinin yüksek kesimlerine kar yağdı. Hörgüç Kayası ve Şeytan Deresi mevkilerine gece yağan karın kalınlığı 6 santimetreye ulaştı.


  TBMM heyeti, Kuzey Irak'a gidiyor

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, 25-28 Eylül tarihleri arasında Kuzey Irak’ta temaslarda bulunacak.


  Dış ticaret açığı yüzde 19,3 arttı

Türkiye, bu yılın 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18,1 artışla 89,1 milyar dolarlık ithalat, yüzde 17,4’lük artışla 53,7 milyar dolarlık ihracat yaptı.


  Köprü ve otoyollar darphane gibi

İstanbul 1. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüsü ile işletmedeki 6 paralı otoyoldan, bu yıl Ağustos sonu itibariyle elde edilen toplam gelir 240 milyon 51 bin 191 YTL’yi buldu.


  Özel okullar Meclisin gündeminde

TBMM Genel Kurulunda, yarın kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açan Özel Öğretim Kurumları Yasa Tasarısı görüşülecek.


  Hollanda, asbestli gemiyi geri çağırdı

Asbestli gemi Otapan’ın Türkiye yolculuğu sona erdi.


  Rölantide çalışmaya tahammülümüz yok

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Türkiye’nin artık rölantide çalışmaya tahammülü yok. Eğer rakiplerimiz yürüyorsa bizim koşmamız lâzım. Aradaki uçurum çok fazladır’’ dedi.


  Kişi başına gelir 2007’de yükselecek

Türkiye’nin satın alma gücü paritesiyle (SGP) kişi başına yurtiçi milli geliri, 2007’de 8.839 dolara çıkacak. 2003’de 6.807 olan bu rakam, böylelikle 4 yılda yüzde 29,9 artmış olacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004