Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mobilyacılar kan ağlıyor

Türkiye’de mobilyanın başşehri olarak nitelenen Ankara Siteler adeta ‘’dert küpüne’’ dönerken, farklı sorunlarına yetkililerden çözüm bekliyor.

Ağaçişleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Siteler’in, pazarlamadan, vadeli satışlara, ramazanın sektörde oluşturduğu durgunluktan, ekonomideki iyileşmenin buraya yansımamasına kadar bir çok sorunu olduğunu söyledi. Özellikle geçtiğimiz yıl kullandırılan özendirici ev ve araba kredilerinin vatandaşın harcanabilir gelirini azalttığını kaydeden Ercan, ‘’Bu insanları yordu. İnsanların parası yok ki alış veriş yapsın’’ diye konuştu.

Siteler’de, çeklerin ve senetlerin geri döndüğünü, ekonomik olarak büyük sıkıntı içinde olduklarını anlatan Ercan, ‘’İhracatın kolaylaştırılması için önemli adımların atılması lâzım. Kurun düşük tutulması, ithalat patlamasına sebep oluyor, bu da ucuz ve kalitesiz malların piyasayı ele geçirmesi sonucunu doğruyor’’ dedi. Sitelerde bir dönem 30 binler seviyesinde bulunan mükellef sayısının 20 binlerin altına gerilediğini de ifade eden Ercan, ‘’Demek ki kapanıyor iş yerleri, bir kısmı da başka sektöre kayabilir, kayıt dışına da gidebilir’’ şeklinde konuştu.

/ ANKARA

30.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risklere tedbir alın

  Memura enflasyon zammı

  Mobilyacılar kan ağlıyor

  THY, Ramazan’da 69 YTL’ye uçuracak

  Vergi numarası yerine kimlik numarası

  Türkiye, en çok sermaye çeken 7. ülke

  Kayıtdışı ile mücadele edilecek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004