Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tuncay: Çok gururluyum

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 1. tur rövanşında FC Randers'i 3-0 yendiği maçta gol atarak, sarı-lacivertli kulübün Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu olan Tuncay Şanlı, bunun kendisine gurur verdiğini söyledi. Maç öncesi Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Cemil Turan ile 8 golle bu unvanı paylaşan Tuncay, sarı-lacivertli kulübe transferinde Cemil Turan'ın da katkısı olduğunu ifade ederek, ''Fenerbahçe'ye gelmemde Cemil ağabeyin büyük emeği vardı.

En çok gol atan da oydu. O da mutlu olmuştur, ben de mutlu oldum. Fenerbahçe'de tarihe geçmek bana gurur veriyor, mutluluk veriyor ama en önemlisi Fenerbahçe'nin başarısı'' şeklinde konuştu.

Deivid de biz de rahatladık

Tuncay, Deivid'in maçta Fenerbahçe formasıyla attığı ilk resmi golün kendilerini de rahatlattığını söyledi. Brezilyalı futbolcu için takım olarak çok sevindiklerini kaydeden milli oyuncu, ''Açıkcası Deivid'den çok biz rahatladık. O da baskı altındaydı. Gol atamadığı için morali de bozuktu. Onun adına biz de sevinçliyiz. Bundan sonra da gollere devam edecektir'' diye konuştu. Fenerbahçeli futbolcu, Randers maçıyla ilgili değerlendirmesinde ise şunları kaydetti: ''Sahaya çıkıp mücadele ettiğimiz zaman istediğimiz sonucu alıyoruz. Randers karşısında da iyi mücadele ettik ve gruplara kaldık. Bizim için Avrupa kupaları önemli. Bu bilinçle sahaya çıktık. Kazandığımız için mutluyuz.''

Manchester United'a 3 gol birden atmıştı

Tuncay Şanlı, 2004-2005 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup maçında İngiltere'nin Manchester United takımı karşısında attığı 3 golle takımını galibiyete taşıyan ve Fenerbahçe tarihinde bir Avrupa kupası maçında 3 gol birden atan iki futbolcudan birisi oldu.

30.09.2006


 

Beşiktaş'ta UEFA keyfi

UEFA Kupası 1. turunda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını uzatmalarda attığı gollerle eleyerek grup maçlarına kalan Beşiktaş'ta, tur atlamanın sevinci yaşanıyor.

Kulüp Genel Sekreteri Kenan Öner, uzatmalarda kalitelerini ortaya koyduklarını belirterek, ''Turu geçtiğimiz için mutluyuz'' dedi. Öner, yaptığı açıklamada, CSKA Sofya'nın güçlü bir takım olduğunu dile getirerek, ''Rakibimizle eşleştiğimizde 2 karşılaşmanın da zor geçeceğini söylemiştik. İlk maçta elde ettiğimiz 2-0'lık bir avantaj vardı ama buna rağmen rövanşta dikkatli olmamız gerektiğini ifade etmiştik. Duran toptan kötü bir gol yedik. 2. golden sonra biraz panik olduk. Ancak uzatmalarda kalitemiz ortaya çıktı. Zaten onlardan iyi bir takımız. Rakip yorulunca biz de peşpeşe gollerimizi bulduk. Turu geçmek istiyorduk. Bundan dolayı mutluyuz'' diye konuştu. İsviçre'nin Nyon kentinde 3 Ekim Salı günü yapılacak kura çekimi için Öner, ''Kafamızda şu rakip olsun diye bir düşünce yok. İnşallah bu yıl gruptan da çıkacağız'' dedi.

NOBRE MORAL BULDU

CSKA Sofya karşısında takımının ilk golünü atan Mert Nobre'nin performansını öven Öner, attığı golün bu oyuncu için moral olduğunu söyledi. Öner, Nobre'nin, Beşiktaş formasıyla resmi maçlardaki 2 golünü de yurtdışında attığını hatırlatarak, ''Nobre, CSKA maçında da çok çalıştı ve koştu. Kendisi çok çalışkan ve iyiniyetli bir oyuncu. İşini ciddiyetle yapıyor. Gol attığı için mutluyuz'' diye konuştu.

RUNJE DÜZELECEK

Sezon başından beri yediği goller nedeniyle eleştirilen Hırvat kaleci Runje'ye de sahip çıkan Öner, kalecilerinin düzeleceğine inandıklarını dile getirdi. Kalecilerin, futbolculara göre daha hassas yapılara sahip olduğunu belirten Öner, ''Dünkü maçta biraz boşluk oldu. Runje daha alışamadı. Kalecinin uyumu farklı oluyor. Tabii ki Runje'nin yediği gollerden dolayı zaman zaman üzülüyoruz. Talihsiz goller yiyor. Ama kendisi çok iyiniyetli ve düzeleceğine inanıyoruz'' dedi.

30.09.2006


 

İspanyol basını da 'gol nizami' dedi

UEFA Kupası 1. tur rövanşında 0-0 sonuçlanan CA Osasuna-Trabzonspor maçıyla ilgili bugün İspanyol basınında yer alan yorumlarda, Ersen Martin'in ofsayt gerekçesiyle iptal edilengolünün geçerli olduğu konusunda tüm gazeteler hemfikir oldu.

''Acı çekerek gelen tur'' başlığını atan Marca Gazetesi, ''Türkler, nizami bir gol attılar ama hakem, yardımcısına uyarak golü iptal etti. Gol olsaydıadil olmazdı, çünkü Osasuna daha iyiydi'' değerlendirmesini yaptı.

Bask bölgesinin gazetelerinden Diario de Noticias'da yapılan yorumda da, ''Hakemin iptaliyle sonuçlanan golde Ersen Martin'in pozisyonu doğruydu. Ama Osasuna turu geçmeye daha fazla layıktı'' denildi. Cadena Ser Radyosu'nun Pamplona kenti şefi ise ''Türkler, Ersen Martin'ingolüye ödüllerini alıyorlardı ancak adaletsizce de olsa mululuk verecekbiçimde gol iptal edildi. Yine de Avrupalı hakemlerin Osasuna'ya karşı adaletleri kuşku götürdü'' biçiminde yorumda bulundu.

Gazeteler, Belçikalı hakemin, topa elle dokunmaktan dolayı 2. sarı kartla Ersen Martin'i oyundan atması gerektiğini, ancak Türk futbolcunun hakem tarafından affedildiğini de ileri sürdü. İspanyol basını ayrıca, ''Sinirlerin çok yoğun yaşandığı bir maç oldu. Osasuna, rakibinden daha üstündü ama turu geçmek için çok fazla zorlandı'' ifadesini kullandı.

30.09.2006


 

Yorgun G.Saray Konya önünde

Süper Ligde bugün Konyaspor'u konuk edecek Galatasaray'da tek hedef galibiyet.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a 3-2 yenilmesine karşın, özellikle maçın ikinci yarısında sergilediği futbolla göz dolduran sarı-kırmızılı takım, kendi taraftarı önünde Konyaspor'u yenerek ligde Trabzonspor karşısında aldığı sezonun ilk mağlubiyetini de unutturmak istiyor. Galatasaray'ın Konyaspor karşısına, Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan, Hasan Şaş, Ayhan,, İliç, Arda, Ümit ve Hakan 11'i ile çıkması bekleniyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve hakem Vedat Yüksel'in yöneteceği karşılaşma, Digiturk Lig TV'den de naklen yayınlanacak.

30.09.2006


 

Halterde 2010'u Türkiye yapacak

Uluslararası Halter Federasyonu, Donimik Cumhuriyeti'nde yaptığı toplantı sonrasında, 2010 Dünya Halter Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasını kararlaştırdı.

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ve beraberindeki heyet, organizasyonun Türkiye'ye verilmesi için büyük çaba sarf etti.

30.09.2006


 

Serbest güreşte madalya alamadık

Çin'in Guangzou kentinde düzenlenen Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda, 120 kiloda mücadele eden Recep Kara, bronz madalya müsabakasında yenilerek 5. oldu.

Türkiye böylece, grekoromen stilde dünya şampiyonluğunun ardından, serbest stilde dünya şampiyonasını madalya alamadan tamamladı.

30.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004