Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kraliçeden mescid jesti

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in, en çok kullandığı ve yılın büyük bölümünü geçirdiği ikametgahlarından biri olan Windsor kalesinde bir odayı, kalenin Müslüman çalışanının Ramazan ayı boyunca kullanabileceği mescit haline getirdiği bildirildi. Kale içinde ziyarete açık bölümleri gezen turistlere satış yapan küçük dükkanda çalışan Nagina Choudary’nin Ramazan’da rahat namaz kılabilmek için yaptığı başvuruyu değerlendiren Kraliçe’nin, kalenin Saxon kulesi adı verilen bölümündeki bir odayı Choudary’ye vermeyi kabul ettiği açıklandı.


Şam Emevi Camiinde iftar izdihamı

On bir ayın sultanı Ramazan dünya genelindeki Müslümanlarda olduğu gibi Suriye’nin başkenti Şam’da da farklı faaliyetlere sahne oluyor. Ramazan coşkus

Londra’da belediyeden ilk iftar

İngiltere Belediyesi, Ramazan sebebiyle iftar yemeği verdi. İlk kez gerçekleştirilen iftar programına İngiltere Müslüman Konseyi, Londra belediye başk


  Birbirlerini övdüler

ABD Başkanı George Bush ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Beyaz Saray’da yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına çıkan liderler birbirlerini övdü.


  İsrail, BM’yi hassas füze ile vurmuş

Birleşmiş Milletler (BM) Teşkilâtı, Temmuzda Güney Lübnan’da bir BM kontrol noktasını vuran ve 4 BM gözlemcisinin ölümüne sebep olan İsrail füzesinin, çok hassas bir silâh olduğunu bildirdi.


  İsrail, bu kez sözünü tutacak mı?

Lübnan barış gücü UNIFIL, İsrail askerlerinin güney Lübnan’dan yarına (bugüne) kadar tamamen çekilmiş olacağını bildirdi.


  İngiliz halkı: Asker, Afganistan’a gitmesin

İngiltere’de halkın yüzde 53’ünün, İngiliz askerinin Afganistan’daki faaliyetlerine karşı olduğu bildirildi.


  Afganistan’da intihar saldırısı: 10 ölü

Afganistan’ın başşehri Kabil’de düzenlenen intihar saldırısında 10 kişinin öldüğü, 54 kişinin yaralandığı bildirildi.


  Fransa’da Royal adaylığını açıkladı

Fransa’da Sosyalist parti milletvekili ve anketlerde favori gösterilen Segolene Royal, 2007’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi yarışına katılacağını açıkladı.


  Kosova için uzlaşma arayışları

Sırbistan’ın belli başlı partileri, yeni nihai statüsü belirlenmeden önce Kosova’nın, Sırbistan egemenliğinde olduğunu bildiren yeni bir anayasa taslağı üzerinde uzlaşmaya vardılar.


  30 yeni F-16

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Türkiye’ye 30 adet yeni “F-16 Block 50” tipi savaş uçağı satılması için Kongreye bildirimde bulundu.


  Avustralya’da camiye saldırı

Avustralya’nın batısındaki Perth şehrinde, yüzlerce kişinin namaz kıldığı bir camiye ateş açıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.


  Eurlings: Türkiye üyelik için AB'nin kurallarına uymalı

Avrupa Parlamentosunun, Türkiye’nin 3 Ekim 2005 tarihinden bu yana katılım sürecinde kaydettiği ilerlemeye ilişkin değerlendirmelerini içeren raporunu hazırlayan Hollandalı Hristiyan Demokrat parlamenter Camiel Eurlings, “Türkiye’nin AB’ye üye olması için birliğin kural ve değerlerine saygı göstermesi gerektiğini” söyledi.


  Türkiye’nin üyeliği, bölge için çok önemli

İvaylo Kalfin, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediklerini belirterek, ‘’Türkiye’nin AB üyeliği tüm bölge için çok önemlidir’’ dedi.


  Süreç uzun ve güç olacak

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, “Türkiye’nin AB sürecinin uzun ve güç olacağını ve Atina’nın komşusunun bu çabasını desteklediğini” söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004