Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi din gerçeğini kabulle başlar

Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk, demokrasinin din gerçeğini benimsemekle işe başlayacağını ifade ederek, "Bugün her toplumda din denilen toplumsal bir olgu vardır ve bu gerçeği demokrasi benimsemek zorundadir. Yani din devletin varlığını kabul edecektir, devlet de din gerçeğini kabul edecektir. Onu dışlamayacaktır. Onun gerçeğini kabul edecektir. Kendisine ona göre çekidüzen verecektir" dedi.


BAHRİYELİYE İLK DERS

Deniz Harp Okulu öğrencilere “yeni öğretim yılının ilk dersi” olarak yaptığı konuşmada Oramiral Yener Karahanoğlu, Müslüman Türk halkının Kur’ân’ı ken

Şekerci: ‘Başörtümüzden sorumluyuz’

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), başörtüsü yasağının devam ettiğini hatırlatmak amacıyla bir protesto kampanyası başlattı.


  Talat’tan AP raporuna eleştiri

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ile ilgili son raporunun, AP’nin Kıbrıs sorunundan ne kadar uzak olduğunu gösterdiğini kaydetti.


  Dışarıda Papa, içeride bazı rektörler

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, ‘’Türkiye’nin istikrarını bozmak için dışarda Papa, içeride bazı rektörler rol alıyor’’ dedi.


  Merkel 5 Ekim’de Türkiye’ye geliyor

Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel, 5 Ekim’de Türkiye’ye geliyor.


  Dışişlerinden “Gümrük Birliği” açıklaması

Türkiye’nin Gümrük Birliği ile ilgili olarak, Kıbrıs Rum yönetimine yönelik politikasında herhangi bir değişiklik bulunmadığı ve Rum yönetiminin tanınmasının söz konusu olmadığı bildirildi.


  Hak ihlâlleri ayyuka çıktı

İnsan Hakları Ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Temmuz-Ağustos-Eylül 2006 insan hakları ihlâl değerlendirmesini yaptı.


   Rehn, “301’i değiştirin” demeye geliyor

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn’in, 25 Ekim 2006 tarihlerindeki Türkiye ziyaretinde, katılım müzakerelerinin birinci yılında kaydedilen gelişmeler değerlendirilecek.


  İlâçta 7 günlük tedavi dozu uygulamasına erteleme

Aynı eşdeğer gruptaki ilaçların piyasadaki 7 günlük ambalaj formlarından birinin bir kutu olarak verilmesi uygulamasına geçilmesi 1 Ocak tarihine ertelendi.


  “Dur’’ ihtarına uymayınca canından oldu

Adana’nın Ceyhan ilçesinde polisin “dur’’ ihtarına uymayan kişi, açılan uyarı ateşi sırasında seken kurşunların isabet etmesi sonucu öldü.


  Lübnanlı yetimlere yardımlar yola çıktı

Fatih Belediyesi tarafından Lübnan’daki yetim çocuklara dağıtılmak üzere hazırlanan yardım paketleri yüklendiği TIR’la yola çıktı.


  Ecdad hizmeti ibadet bildi

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Pala,”İnsanlara hizmeti bir ibadet kabul etmiş olan ecdadımız, bütün canlılara şefkat ve merhametle muâmele etmişlerdir” dedi.


  6 bin öğrenciye kırtasiye seti

Bağcılar Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi öğrenciler için hazırladığı 6 bin kırtasiye yardım paketi sahiplerine ulaştırıldı.


  Sevgi Evleri yıl sonuna hazır

Malatyalı İş Adamları Derneği’nin (MİAD) başlattığı “Sevgi Evleri” projesi kapsamındaki 17 villanın inşaatı hızla yükseliyor. Bu yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen villalar, gerçek sahipleri olan çocukları 2007 yılında bağrına basacak.


  Emzirme Haftası başladı

Emzirme bilincinin yerleştirilmesi için her yıl 01-08 Ekim tarihleri arasında çeşitli faaliyetlerle tüm dünyada kutlanan “Dünya Emzirme Haftası” çerçevesinde bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli programlar düzenlenecek.


  Engelliler meslek öğreniyor

Özürlüler Müdürlüğü -İSMEK işbirliğiyle oluşturulan meslek edinme kurslarına katılan engelliler çeşitli branşlarda aldıkları eğitimle meslek öğreniyorlar.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004