Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kimler geldi, kimler geçti

Bu yıl ilk kez ülkemizden bir yazarın, Orhan Pamuk’un lâyık görüldüğü ve 1901’den beri her yıl düzenli olarak verilen Nobel Edebiyat Ödülü’nü geçtiğimiz yıl İngiliz oyun yazarı Harold Pinter almıştı. Bir Yahudi terzinin oğlu olan 75 yaşındaki Pinter, “Doğumgünü Partisi” ve “Bakıcı” gibi ünlü tiyatro eserlerine imza atmıştı. Pinter son dönemlerde Irak savaşı karşıtlığıyla da öne çıkmıştı.



Nevşehir Folklorü kitabı yayınlandı

Nevşehir’de bugüne kadar söylene gelen deyimler, atasözleri ve sözcükler kitaplaştırıldı. 170 sayfalık kitapta tarihî süreç içerisinde vatandaşların kullandığı deyim, atasözleri ve sözcükler ansiklopedik sıra ile yer alıyor.



Silopi Kütüphanesi ilgi bekliyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde onarılarak yeniden faaliyete giren kütüphane, halktan ve öğrencilerden ilgi bekliyor. Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak eski belediye binasında hizmet veren kütüphaneye aylık 1 YTL ücretle abone olan vatandaşlar, 15 günlüğüne kitap alabiliyor.



Kültür merkezi bitirilemedi

2000 Yılında yapımına başlanan, bitirildiğinde içerisinde 200 kişilik konferans salonu, iş atölyeleri, bale, opera çalışma salonları bulunacak Gümüşhane Kültür Merkezi aradan geçen altı yıla rağmen bir türlü bitirilemiyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004