Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hamza'nın beslenmesi araştırma konusu

Grekoromen A Milli Takımı sporcusu ve FILA'nın ''Asrın Güreşcisi'' unvanını verdiği Hamza Yerlikaya'nın kamplar sırasında ve kamp dışındaki beslenmesi ve beslenmesinin performansına etkileri araştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 yıldır Grekoromen ve Serbest Güreş Milli Takımında Beslenme Uzmanı olarak görev yapan Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, Yerlikaya'nın beslenmesini yaklaşık 2 yıl boyunca takip etti.

Doç. Dr. Elmacıoğlu, yaptığı açıklamada, araştırmasında, Yerlikaya'nın kamp dışında 3 gün ve kamp sırasında 15 günlük besin tüketimini takip ederek, besin içeriklerini hesapladığını ve sporcunun beslenmesi ile gösterdiği performans arasındaki ilişkiyi incelediğini söyledi.

Yerlikaya'nın kamp süresinde haftada 13.5 saat antrenman yaptığını belirten Doç. Dr. Elmacıoğlu, bu sürede sporcunun hem kamp yaparken hem de kamp dışında ne tür yiyecekler tükettiğini takip ettiğini kaydetti.Çalışmasında sporcunun kamp dışı beslenmesinde günlük besin tüketiminin ortalamasını hesapladığını belirten Doç. Dr. Elmacıoğlu, şu bilgileri verdi:

''Buna göre Yerlikaya, kamp dışında günde 6 bin 122 kalori enerji almakta ve bunun yüzde 47'sini karbonhidratlardan, yüzde 39'unu yağlardan, yüzde 14'ünü ise proteinlerden sağlamaktadır. Kamp süresinde ise sporcumuz günlük 4 bin 940 kalori almaktadır. Bunun da yüzde 49.5'ini karbonhidratlardan, yüzde 33.9'unu yağlardan ve yüzde 15.3'nü de proteinlerden sağlamaktadır.''

Söz konusu araştırmaya başlamadan önce Yerlikaya'nın sebze ve meyveyi az tükettiğini, daha çok kebap ve hamur tatlılarıyla beslendiğini belirlediklerini kaydeden Doç. Dr. Elmacıoğlu, araştırma sırasında uygun dönemlerde sebze ve meyve tüketimine ağırlık verdiklerini söyledi.

23.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GERETS ARDA'YI ÖVDÜ

  Hamza'nın beslenmesi araştırma konusu

  "Filenin Sultanları" bugün Japonya yolcusu

  Juventus zoru başarmakta kararlı

  Serkan ve Kaya TAU'yu sırtlıyor

  Schumacher'a golf oyna tavsiyesi

  Alex'in 2. kız çocuğu dünyaya geldi

  Sakarya'da öfke var

  Çetiner: 36 yılda ilk defa tribüne çıktım

  G.Saray'da savunma bir türlü düzelmiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004