Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cumhuriyetin 83. yıldönümü törenlerle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 83. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara’daki ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi.

Saat 08.45’te devlet protokolünün yerlerini almasıyla başlayan törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yanı sıra, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bakanlar Kurulu üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Kuvvet Komutanları, TBMM üyeleri, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bazı siyasi parti temsilcileri ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı.

Anıtkabir’de düzenlenen törenin ardından TBMM’ye gelen Cumhurbaşkanı Sezer, kutlamaları kabul etti. Sezer’e, siyasiler, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, bürokrat ve Ankara’da bulunan üniversitelerin rektörleri başta olmak üzere askeri ve mülki idare amirleri tebriklerini iletti. Sezer, yaklaşık 10 dakika dinlendikten sonra aralarında KKTC, ABD, Irak, İsrail, Fransa büyükelçilerinin de bulunduğu yabancı misyon şeflerinin tebriklerini kabul etti. Tören öncesi Erdoğan ile Orgeneral Büyükanıt kendilerine ayrılan bölümde tokalaştılar ve yaklaşık 10 dakika sohbet ettiler. Erdoğan, Sezer’in, TBMM’de kutlamaları kabul etmesinin ardından Meclisteki odasına geçti. Burada Erdoğan, aralarında Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ile Mehmet Ali Şahin ve çok sayıda bakanla birlikte yaklaşık bir saat görüştü. Cumhuriyetin 83. kuruluş yıl dönümü,yurdun diğer yerlerinde KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, valilikte düzenlenen törende tebrikleri kabul etti. Törene, yabancı misyon şefleri, dini cemaatlerin temsilcileri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

/ ANKARA

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülülerin insan hakları çiğneniyor

  Gül: Türkiye oyuna gelmeyecek

  AB: Reformlarda ilerleme yok

  Borrell: Türkiye ile müzakereler sürdürülmeli

  Erdoğan: Paradan altı sıfır atılması en büyük devrimlerden biri

  Gazi maaşlarına zam geliyor

  Yağışlı hava geliyor

  Doğu ve Güneydoğu sele kapıldı

  Tehlikeli madde taşımaya yeni yönetmelik

  Uzun tatilin ardından yoğun mesai

  Kur’ân-ı Kerim CD’si dağıtılacak

  Ameliyathaneler risk taşıyor

  Cumhuriyetin 83. yıldönümü törenlerle kutlandı

  Depreme ciddî bakıyoruz

  Deniz suyu 50 metre yükseldi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004