Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Amasya'da tarih canlanıyor

Anadolu’da, 7500 yıllık geçmişiyle en eski yerleşim merkezlerinden olan Amasya’da tarihî zenginlik ayakta tutularak gelecek nesillere aktarılmaya çalışılıyor.

Yalıboyu evleri, Kral Kaya Mezarları, Ferhat-Şirin kanalı, Kale ve benzeri tarihî mekânlarıyla Anadolu’daki ender yerlerden olan Amasya, bu tarihî zenginliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Tarihî eserlerin restorasyonuna büyük önem veren valilik ve belediye, şehir merkezindeki birçok vakıf eserinin restore edilmesini sağlıyor.

Amasya Valisi Celâleddin Lekesiz, Amasya’da bulunan birçok vakıf eserinin restore edilerek ayağa kaldırıldığını, restore çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Amasya’da ne kadar eser varsa ayağa kaldırılacağını, el atılmamış vakıf eserinin kalmayacağını açıklayan Vali Celâleddin Lekesiz, “Saraydüzü Kışlası proje aşamasında. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkartılacak. Hatuniye Mahallesi girişinde turizm danışma binasının yapımına başlandı” dedi.

Amasya’da bulunan tarihî eserlerin ışıklandırılmasına son derece önem verdiklerini ifade eden Vali Lekesiz, “Amasya Kalesi’nde bulunan 12 metrelik bayrak direğinin yerine 25 metrelik bayrak direği dikilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bayrak direğini kalenin tepesine dikmek çok zor bir iş. Birkaç firmayla görüştüm, bir tanesi bu işi yapabileceğini açıkladı. Direğin dikileceği yerde kazı çalışmaları yapılıyor, herhangi bir engel çıkmaması durumunda çalışmalara başlayacağız. 60 ya da 70 bin YTL’ye mal olacağını sanıyorum” diye konuştu.

08.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Konya’da hoşgörü konferansı

  Amasya'da tarih canlanıyor

  Keçe resimle görüştü

  Ömer Seyfettin’de ‘Hayat’ kazandı

  Fethiye’nin bir “mani”si var


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004