Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ömer Seyfettin’de ‘Hayat’ kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Edebiyatı Vakfı’nın birlikte düzenlediği 2006 Türk Dünyası Ömer Seyfettin hikâye Yarışması’nı kazananlar belli oldu.

Seçici Kurul, yurt içi ve yurt dışından 600 civarında hikâyenin gönderildiği yarışmada, “Hayat” adlı hikâyesiyle Ayşe Çokçevik’i birinci, “Hasar’a Uğrar mı Zaman?” adlı hikâyesiyle Veysi Atıcı’yı ikinci, “Sürgün” adlı hikâyesiyle Hasan Yıldız’ı üçüncü seçti.

Seçici Kurul’un değerlendirmesine göre, İlksen Dinçer Baş, H. Aytaç Dalgalıdere, Şener Şükrü Yiğitler, Murad Ertaylan, Mehmet Fatih Mülayim, Sultanova Ağanise Alikarakızı ve Koray Avcı Çakman da özendirme ödülüne lâyık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yarışma sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, bu yıl yarışmaya Türk dünyasından çok sayıda katılımın olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Koç, “Bu yarışma, lisan birliğinin sağlanmasında küçük, fakat son derece önemli bir ilk adım olmuştur. Gelecekte Türkiye Türkçesi’yle hikâye yazan Türk dünyasındaki kardeşlerimizin sayısının gittikçe artacağını umuyorum” ifadesini kullandı.

08.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Konya’da hoşgörü konferansı

  Amasya'da tarih canlanıyor

  Keçe resimle görüştü

  Ömer Seyfettin’de ‘Hayat’ kazandı

  Fethiye’nin bir “mani”si var


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004