Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BBC: Türkiye’de kadınlar siyasî simge taşımıyor

Türkiye’deki başörtüsü yasağıyla ilgili değerlendirmede bulunan İngiliz BBC kanalı, Türkiye’de bayanların yaklaşık yüzde 63’ünün başörtülü olduğunu ancak bunların çoğunluğunun siyasi simge olarak görülen ve yasaklanan şekilde başlarını örtmediklerini yazdı.


Rapor sert değil, dengeli

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, müzakerelerin askıya alınmasının ve dondurulmasının söz konusu olmadığını ifade ederken, Türkiye

İlerleme Raporuna Strateji Belgesi yön verdi

İlerleme Raporuyla birlikte genişleme sürecine yön veren Strateji Belgesini de yayımlayan AB Komisyonu, limanların bu yıl açılmaması halinde Türkiye i


  Kıbrıs sadece Türkiye'nin işi değil

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, “Kıbrıs konusunda sadece Ankara değil, tüm taraflar harekete geçmeli. Sonuçta 2004 yılında yapılan referandumda birleşmeyi isteyen taraf Kuzey Kıbrıslı Türkler oldu. AB, Kuzey Kıbrıslı Türklere doğrudan ticaret yapılacağı sözünü verdi ve bu söz Rum kesiminin bloke etmesi nedeniyle bugüne kadar yerine getirilemedi” dedi.


  Finlandiya’nın şansı yok

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Finlandiya tekliflerinin baştan itibaren dengesiz doğduğunu belirterek, önerilerin ileriye götürülme şansı olmadığını söyledi.


  AB Kıbrıs’ta objektif değil

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Portekiz’in Diario de Noticias gazetesinde yayımlanan demecinde, Kıbrıs sorununu çözmek için en iyi kurumunun Birleşmiş Milletler (BM) olduğunu söyledi.


  Papadopulos yine tehdit etti

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, “Türkiye, yükümlülüklerini yerine getirmezse AB sürecini kesintisiz sürdüremez” dedi.


  4 bakan selzedelerin yanında

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, selin etkilediği Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde incelemelerde bulundu.


  Ermenilere ret

Paris İstinaf Mahkemesi, Fransa’daki Ermenilerin,Türkiye’nin Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin aleyhine açtığı davayı reddetti.


  Katır sırtında yardım köprüsü

Sel nedeniyle araçla ulaşımın yapılamadığı Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı köylere Kızılay, katırlarla yardım ulaştırıyor.


  Genelkurmay'dan belgeli cevap

Genelkurmay Başkanlığı, 1915 yılında çıkarılan Tehcir Kanunu ile ilgili orijinal dokümanlar ve fotoğrafları, İstanbul’daki Harbiye Askeri Müzesi’nde oluşturulan “Belgelerle Ermeni Sorunu Salonu”nda sergiliyor.


  Soğuk sınıflarda ders

Aksaray’da doğal gaza geçişte yaşanan sorunlar nedeniyle 13 okulda eğitim ve öğretim soğukta devam ediyor. Öğrenciler ve öğretmenler soğuk sınıflarda palto ve kabanlarla ders işliyor.


  ‘Petrol üretimi neden düştü?’

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Adıyaman’daki günlük petrol üretiminin 10 yıl öncesine göre düşüş göstermesinin sebeplerini sordu.


  Kıyıklık: İdeolojik ayırımcılık bizde hiçbir zaman olmaz

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, açılışı yapılmadan tartışma konusu olan Kadınlar Parkı hakkında, “Bağcılar Belediyesi pozitif ayırımcılığı her zaman yapmıştır ve yapacaktır. Ama ideolojik ve negatif ayırımcılık bizde hiçbir zaman olmaz” dedi


  Mehmet Âkif için yarışacaklar

İstiklal Marşı’nın kabulünün 85. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 70. yılı dolayısıyla planlanan faaliyetler sürüyor. Türk Yazarlar Birliğinden (TYB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Aralık ayında bazı dergiler Mehmet Akif Ersoy ile ilgili özel sayılar yayınlayacaklar.


  Beypazarı’nda hacı adaylarına seminer

Ankara’nın Beypazarı İlçe Müftülüğü, hacı adaylarına seminer vermeye başladı. Beypazarı Müftüsü İhsan Caner, Beypazarı’ndan bu yıl kutsal topraklara 164 kişinin gideceğini belirterek, hacı adaylarının başlatılan seminerlerle bilgilendirilmeye çalışıldığını kaydetti.


  Yılan görünümlü biber şaşırttı

Ağzında yavrusunu taşıyan yılan görünümlü yeşil biber görenleri şaşırtıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004