Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fransız bataryası İsrail uçağına kilitlendi

İsrail ordusu, Lübnan’da BM bünyesinde görev yapan Fransız askerleriyle bir İsrail uçağı arasında geçen olaydan haberdar olmadığını açıkladı.

İsrail ordu sözcüsü, Fransız askerlerinin İsrail uçağına ateş açmak üzere olduğu ve bir felâketin eşiğinden dönülmesiyle ilgili çıkan haberlerden bilgisi olmadığını açıkladı. Sözcü ayrıca, “Ordu, Lübnan’ın güneyi üzerinde hiçbir zaman saldırı amaçlı uçuşlar yapmıyor” diyerek, bu açıklamaları reddetti. İsrail’in Paris Büyükelçisi Daniel Shek ise olayla ilgili olarak Fransa Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Fransa Savunma Bakanı Michele Alliot-Marie, Lübnan’da BM gücünde görev yapan Fransız askerlerinin, 31 Ekim günü mevzilerine doğru uçan İsrail uçaklarına ateş açmaya hazırlandığını, ancak son anda bunun engellendiğini söylemiş, Fransız askerlerinin doğrudan kendilerine tehdit oluşturan İsrail uçaklarına füzeyle ateşe hazırlandığını ve ‘’felâketin eşiğinden dönüldüğünü’’ ifade etmişti. Fransız Bakan, İsrail uçaklarının bu tür hareketlerine hoşgörü gösterilemeyeceğini söylemiş ve İsrail uçaklarının Lübnan’daki hava sahası ihlâllerini eleştirerek, Lübnan’daki BM Gücüne (UNIFIL) saygı gösterilmesini istemişti.

Bu arada, İsrail’in Paris Büyükelçisi Daniel Shek, dün sabah Fransa Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Fransa savunma ve dışişleri bakanlıklarının açıklamasında, İsrailli Büyükelçinin, Lübnan’da görev yapan Fransız askerleriyle bir İsrail uçağının karıştığı olayda “felâketin eşiğinden dönüldüğünün” açıklanmasının ardından bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

/ KUDÜS

10.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Katilam şoku

  Sorumluğun çoğu bende

  Senata do Demokratların

  Rumsfeld “2009’a kadar görevdeyim diyordu

  Bir dönemin sonu

  Ara seçimler Ermenileri memnun etti

  Fransız bataryası İsrail uçağına kilitlendi

  Belçika camileri resmen tanıyacak

  Amerikan avcısının internet şovu

  Jirinovski: Apo’ya sahip çıkamadık!

  Mahatır hastahaneye kaldırıldı

  “İsrail, Allah’a saygısızlık ediyor”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004