Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Davut ŞAHİN

Dibe doğru



Televizyon dünyası bu... “Rating” uğruna yapamayacağı şey yok. Şöhretin devamı için olmadık “şarlatan”lığa imza atar bunlar.

İbo-Hülya... Sabah programlarının “eski”meyen müdavimleri Tülin/Caner ikilisi... Semra Kaynananın kızının bir başka kocaya kaçması... Meriç-Ahu soytarılığı... yani her şey “rating” uğruna...

Biz tam bunları yazmak üzereydik ki, bir radyocunun bu konuyu yazdığını gördük. Rahatsızlığını açık bir dille getirmiş. Aynen aktarıyorum:

“Canım Türkiye’min en popüler iki san’atçısı İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar evcilik oynuyor. Ekranın profesyonel jüricisi Armağan Çağlayan onlara nazire yapmak için sanat müziğimizin divası Babla’nın önünde diz çöküp evlenme teklif ediyor. Hiçbiri gerçek değil, hiçbiri samîmî değil. Hepsi ‘reyting’ uğruna.

“Televizyonun deneyimli ismi Reha Muhtar, yanındaki ekip sessiz ve sönük kalınca, Pişti programına mecburen iki hafta üst üste Ajdar’ı konuk ediyor. İstediğinden mi? Ajdar’ı çok beğendiğinden mi? Hayır. Sadece ‘reyting’ uğruna. Ne acımasız bir canavardır şu ‘reyting’ denilen olay. Efendi efendi program yapanlara hiç tahammülü olmayan terbiyesiz, seviyesiz bir canavar.

“Hülya Koçyiğit hanımefendiler gibi program yaptı. Seviyeyi düşürmedi. Onu bunu kapıştırmadı. Ne oldu? Kaç hafta dayanabildi? Gitti koskoca Koçyiğit.

“Şimdi Türk sinemasının bir başka dev ismi Fatma Girik televizyonda tekrar program yapmaya başlayacakmış. Fato’nun şansı daha yüksek. Onun bunun suratına tükürecek diye izletir kendini. Kuşum Aydın neden bunca zaman sabah kuşağında tutuyor? ....Ahu Tuğba ile Meriç rezaletine kaşık tutuyor da ondan. Sözüm ona çılgınlar gibi aşık olan Tülin için hastahanede yatan BBG evinin zavallı aşık delikanlısı Caner’in yanıbaşında hüngür hüngür ağlayabiliyor da ondan. Sabahın kraliçesi Seda Sayan da aynı Tülin ile Caner’i yanına alıyorsa bir bildiği var demektir. Yasemin’in penceresi ağlama duvarına bakmasa bu güne dek açık kalır mıydı sanıyorsunuz? Halkımız ekranda mümkün olduğunca kavga ve gürültü görmek istiyor. Hangi kanalda bir rezalet varsa onu izliyoruz. Sonra da televizyoncuları suçluyoruz. Bunlar durup dururken seviyeyi düşürmüyorlar ki? Millet istiyor diye yapıyorlar.

“Ne yapsınlar? Onları da ekmek parası. Hem her türlü rezaleti görmek için can atacaksın hem de şikâyet edecek ‘Televizyon programları çok kalitesiz. İzleyecek birşey kalmadı diyeceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Reyting canavarı milletimizi yutmuş vaziyette. Program yapımcıları toptan ayvayı yemişler. Nerde, nasıl bir rezalet çıkarayım diye bütün gün kafa yoruyorlar. düşünsenize, işleri bu. Bir dolu aklı başında gibi gözüken insan aklı tamamen başından gitmiş tipleri bulup ekrana çıkmak için birbirleriyle yarışıyor. Reyting uğruna her şey mübah. Rezalet çıkarmak serbest.

“Ajdar’ın Pişti programında stüdyo konuklarından birine dediği gibi ‘Çüşşş’ yani!” (Cem Ceminay, Posta)

Bu satırları kaleme alan radyocu arkadaşa kendi yaptığı radyo programlarını da hatırlatmak gerekiyor. Zira, küfürlü telefon şakaları, internet ve cep telefonlarında dolaşıyor. Neyse, bunu yazmış olmasını da bir “başarı” olarak görüyorum.

Dememiz o ki:

Türk televizyonculuğu artık dibe doğru yavaş yavaş batmakta. Hâlâ bunu görmüyorlar mı?

10.11.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.11.2006) - Sıradaki dosya: KOMBASSAN

  (08.11.2006) - Ecevit ölürken

  (07.11.2006) - TÜYAP'ın ardından

  (05.11.2006) - Modernleşemediklerimizden misiniz?

  (04.11.2006) - Yaşar Alptekin'le

  (03.11.2006) - Rekabet ekranı

  (02.11.2006) - Şöhretin iç yüzü

  (31.10.2006) - Cumhurbaşkanının mizah anlayışı

  (29.10.2006) - Gel de gülme

  (28.10.2006) - Yağmurdereli'den dizi analizi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004