Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB kararlılığımızda en ufak bir gerileme yok

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “Bizim AB konusundaki kararlılığımızda en ufak bir gerileme söz konusu değildir” dedi.

Moskova’da, Avrupa Konseyi ile Rusya Federasyonu Adalet ve İçişleri Bakanlıkları tarafından düzenlenen Avrupa Ülkeleri Arasında Ceza Hukuku Alanında İşbirliğini Artırma konulu konferansa katılan Bakan Çiçek, soruları cevaplandırdı. Çiçek, AB’nin Kıbrıs konusunda Türkiye’ye verdiği sözleri tutmadığını söyledi. Çiçek, “Eğer bir şey yapılacaksa bir adım atılacaksa bunun eşzamanlı ve birlikte yapılması gerekir. Türkiye, BM’nin ortaya koyduğu çözüme en zor şartlarda gerekli katkıyı vererek, en önemli adımı atmışlardır. Şimdi adım atma sırası onlardadır. Biz onu bekliyoruz. Kaldı ki Kıbrıs geçmişte de AB’ye girişin de ön şartı filan değildir. Dolayısıyla burada zik zak yapan Türkiye değil, AB’dir. Herhalde oturup onu değerlendireceklerdir. Bu ikisi birbirinden farklıdır.” dedi

Yapılan çalışmaların görmezden gelinmemesi gerektiğini belirten Çiçek, “Türkiye yasal olarak ve kurumsal olarak önemli düzenlemeleri yaptı. Ancak böylesine kapsamlı, derinliği olan konuların bir tek gecede, bir tek yasayla hemencecik netice vermesi mümkün değil.” diye konuştu.

Yolsuzlukla mücadelenin devamlı bir mücadele olduğunu vurgulayan Çiçek, devlet hizmetlerinin daha şeffaf hale getirilmesi gerektiğini ve kendilerinin de bunun için çaba harcadıklarını belirtti. Bakan Çiçek, bir başka soru üzerine, ilerleme raporunda AB reformlarının yavaşladığına dair görüşün doğru olmadığını belirterek, “Bu doğru değil. Bunu hep ifade etmeye çalıştık. AB ile ilgili olarak geriye dönük son 4-5 yılda, bizden önceki hükümetin de bu konudaki çalışmalarını dikkate alarak değerlendirme yaptığımızda, AB binasının evvela kaba inşaatını yaptık” dedi. Şu ana kadar geçirilen uyum paketleriyle “kaba inşaat” işini tamamladıklarını ifade eden Çiçek, “Şimdi içeride yapılan çalışmalar var” dedi.

Kimsenin kanunun içini merak etmediği için bir şey yapılmadığı fikrine kapıldığını belirten Çiçek, şunları söyledi:

“Bunlar doğru değil. Bizim AB konusundaki kararlığımızda en ufak bir gerileme söz konusu değildir. Biz, Türkiye’nin yararına olduğuna inanıyoruz. Bu çalışmayı kararlılıkla sürdürüyoruz ve reformlar anlamında da çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. Dediğim gibi içeride çalışmalar olduğu için onu görmeyenler böyle bir yanlış kanaate sahip oluyorlar. Bunlar siyasi değerlendirmeler, gerçekçi değerlendirmeler değil.”

/ MOSKOVA

11.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Korkunç bir katliâm

  İKÖ’nün gündemi Filistin

  Türkiye’yi Avrupa’ya bağlamalıyız

  Avukata peçe izni

  AİHM yine mahkûm etti

  Demokratlar resmen galip

  Bush Bolton’u korumak istiyor

  Hallak: Rumsfeld cezasız kalmasın

  Rumsfeld itiraf etti: Irak’ta durum iyi değil

  Demokrat seçmenin oy verme azmi

  Sırbistan’da seçim tarihi 21 Ocak

  Keşmir’de Cuma cemaatine bombalı saldırı

  Filistin’de ulusal birliğe doğru

  AB kararlılığımızda en ufak bir gerileme yok

  Sanal derslerde artış

  Discovery göreve hazırlanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004