Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Var oluşun sırrı Bizim Aile’de

Sonbahar, hazan mevsimi. Kasım ayı ise, tabiatın gelecek baharda yeniden haşrolmak üzere büyük ölçüde tamamen öldüğü bir ay. Bizim Aile bu düşüncelerle “ölüm” kapağıyla çıkmış okuyucularının karşısına.

Ailenizin dergisi Bizim Aile’nin bu ayki kapak konusu “ölüm”

Sonbahar, hazan mevsimi. Kasım ayı ise, tabiatın gelecek baharda yeniden haşrolmak üzere büyük ölçüde tamamen öldüğü bir ay. Kemikleşmiş dalları ve çürümeye yüz tutan yapraklarıyla ağaçlar, solgun güneş, genelde karanlık ve isli, fırtınalı havalarıyla bu ay ömrümüzün hazan mevsimi olan yaşlılık ve ölümü hatırlatmakta.

Meryem Tortuk “Var olmanın sırrı: Ölüm” isimli yazısında ölümün susturulamaz bir nasihatçi olduğunu âyet ve hadislerden örneklerle dikkatimize sunuyor.

Tuba Nur Arıcan “Buyrun ölümün iftar sofrasına” ölümün son değil, daha güzel bir âleme kapı ve sevdiklerimize kavuşturacak bir nimet olduğunu nezih ifadelerle bizlere aktarıyor.

Zeynep Çakır “Ölümün konuşan dili: Mezarlar ve mezar taşları” isimli çalışmasıyla bizlerle…

Not Defteri’nde Yasemin Güleçyüz Bir serginin ardından… Medya olarak söylenti/Rumour-as-media. Geçtiğimiz ay İstanbul’da açılan ilginç bir serginin izdüşümlerini bizlerle paylaşıyor.

Psikiloji / Panik atak Belirtileri neler? Panik atak hangi bozukluklarda görülebilir? Hastalığın tedavisi neden önemlidir?

Naciye Kaynak bu ay, gazeteci Ayşe Böhürler ile İslâm coğrafyasının kadını üzerine söyleşisini bizlerle paylaşıyor.

Ergen Psikilojisinde Psikolog Belkıs Ertürk “Garip bir ölüm: İntihar” Gençlerin intiharı seçme biçimleri ve sebeplerini dikkatlerimize sunuyor.

Psikolog Betül Artış “İnatçı çocuklar” isimli yazısında çocuğu inatçılığa iten sebebler ve inatçılığa karşı ebeveynin tutumu nasıl olmalı? gibi önemli sorulara cevap veriyor.

Sağlık ve Hayat’ta ise Dr. Dolunay Coşkun Depresyon nedir? Kimlerde ve hangi yaşlarda görülüyor? Depresyonun belirtileri nelerdir? Çocuklarda depresyonu nasıl gözlemliyoruz? Depresyon tedavisinde ne yapılır? Ve depresyon hakkında her şey bu yazıda…

Bilim-Aktüel, Cilt Bakım, Dekorasyon, İhtida öyküleri, Hayatın İçinden, Dünya Dönüyor, Püf Noktası, Nurdan Sayfalar

İlginç sohbetler, araştırma yazıları, aktüel olayların yorumu, ev ve aile hayatına yönelik pratik bilgileriyle Bizim Aile’de bizimle kalın.

İletişim:

Web: www.bizimaile.com

E posta: [email protected]

Tel: 0212 655 88 59 (295)

13.11.2006


 

Savaşta çocuk olmak

Bombaların patladığı, çocuk bedenlerin acımasızca katledildiği bir dünyada yaşıyoruz. Aylık çocuk dergisi Can Kardeş de bu ayki kapak dosyasını “Savaşta Çocuk Olmak” konusuna ayırmış.

Çok Gezenin Atta Defteri’nde, Sakarya’ya uzandı minik sincabımız. Oradan fotoğraflar çekti ve taze taze bilgiler getirdi.

Çizgi romanlarımız yine dolu dolu… Uçan Çocuk maceraya devam diyerek, ilk kez uzun bir yolculuğa çıktı… Vız Vız Arı, karınca ordusu ila arıları karşı karşıya getirmek isteyen bir böceğe savaş açıyor.

Peygamberimizin Hayatı fasikül halinde yayınlanmaya devam ediyor.

Genç Yazar ve Çizer bölümümüzde çizgileri değerlendirdirilen okuyucular gelecek vaat ediyor. Nasreddin Hoca, Neşeli yine bu derginin demirbaş karakterlerinden… Bu ayki ilave yine bir çizgi romana ayrılmış. Mahsun yeni macerasıyla, sevenlerin karşısında olacak.

Dergi sadece çizgiden ibaret değil elbet. Bilim Teknik, Varlıkların Dilinden, Minik Kalp, Masal, Şiir ve değişik konular Can Kardeş’in sayfalarını süslüyor.

İletişim:

Web: www.cankardes.com

[email protected]

Tel: 0 212 655 88 59 (295)

13.11.2006


 

Camide fotoğraf sergisi

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “9. Geleneksel Fotomaraton Yarışması”nda dereceye giren eserlerin sergilendiği fotoğraf sergisi, Karaman 17 Ağustos Camii Kültür Salonu’nda açıldı.

Fotoğraf sergisinin açılış törenine, İl Müftü Yardımcısı Fehmi Malakçı, Merkez Belediye Başkan Yardımcısı Naci İris, Yenikent Cami Dernekleri Başkanı Yunus Özçelik, Yenikent Bölge Üst Kurulu Başkanı Talha Yaycı, 17 Ağustos Cami imamı Ahmet Kopal, Karaman Camii imamı Hasan Türk, Camili Sait Faik İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Işık, Yenikentspor Kulübü Başkanı Erdal Arslan, Belediye Fen İşleri eski Müdürü İbrahim Uluç ile çok sayıda mahalle halkı katıldı.

Bir hafta süreyle açık kalacak olan sergide, Yenikent’te negatif ve dijital kategorisinde çekilen genel görünüm, yaşam, ulaşım, şenlik ve uçurtma konularındaki fotoğraflarla dereceye giren Sakaryalı fotoğraf san'atçılarının eserleri yer alıyor. Sergiyi gezen dâvetliler, san'atçıların yeni yerleşim bölgesinde çekmiş oldukları fotoğrafları çok beğendiklerini dile getirerek, onları tebrik etti. Depremden sonra oluşan yeni yerleşim bölgesinde sosyal aktivitelerin sergilenmesine imkân veren, 17 Ağustos Camii’nin kültür merkezinde, sergilenen fotoğraflar halkın yoğun ilgisini çekiyor.

13.11.2006


 

1. Dadaş Film Festivali geliyor

Erzurum’da, 24-26 Kasım tarihleri arasında Dadaş Film Yapım Şirketi tarafından “1. Dadaş Film Festivali” düzenlenecek.

Şirket sahibi babası Cahit Gürpınar’ın hayali olan film festivalini gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşadığını belirten Nil Gürpınar, festivalin doğuda ve Erzurum’da uzun metraj ve belgesel filmlerin gösterileceği ilk festival olacağını söyledi. 3 gün sürecek festivalde, Anadolu ve doğuda çekilmiş filmlerin gösterileceğini söyleyen Gürpınar, festivalde ayrıca afiş sergisi, fotoğraf sergileri, dia gösterileri, sinema ve fotoğraf söyleşilerinin de yer alacağını kaydetti. Projeyle, tarihî ve coğrafi önemi olan Erzurum’a kültür hizmeti götürmek istediklerini ifade eden Gürpınar, “Kentimize kültürel ve ekonomik olarak büyük katkı sağlanacağına inandığımız bir ilki gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. İlk yıl ulusal nitelikte olacak Dadaş Film Festivali’nin, diğer yıllarda uluslar arası nitelik kazanması için çalışacağız” dedi.

13.11.2006


 

“Emret Komutanım” şah-mat yapacak

Mehmet Ali Erbil, Sarp Levendoğlu, Hamdi Alkan, Seda Akman gibi ünlü oyuncuların rol aldığı ‘’Emret Komutanım-Şah Mat’’ adlı yapım, 19 Ocak 2007’de seyirciyle buluşacak.

Altıoklar Film Prodüksiyon şirketinin ekranlarda gösterilen ‘’Emret Komutanım’’ adlı televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan filminin çekimleri tamamlandı.

Yönetmenliğini Taner Akvardar’ın üstlendiği filmin proje genel yönetmenliğini Mustafa Altıoklar, yapımcılığını ise Emine Altıoklar ile Mehmet Altıoklar üstleniyor. Görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay, san'at yönetmeni Tolunay Türköz, yapım koordinatörü Salih Karaman ve yardımcı yönetmen Aslı Kızıltuğ da ‘’Emret Komutanım-Şah Mat’’ için kamera arkasında çalıştı. Filmde, Mehmet Ali Erbil, Sarp Levendoğlu, Seda Akman, Hamdi Alkan, Ahmet Mümtaz Taylan, Dost Elver, Cengiz Küçükayvaz, Durul Bazan, Ufuk Özkan, Orçun Kaptan, Can Kahraman, Melda Gür, Hakan Meriçliler, İsrafil Köse, Mehmet Kurt, Ferdi Kurtuldu, Bora Karakul, Mustafa Üstündağ, Cenk Tunalı, Serkan Kuru, Nil Erkoçlar, Rıza Kocaoğlu, Mert Yavuzcan, Damla Debre, Leyla Kömürcü, Mehmet Ulay, Naci Taşdöğen ve Furkan Kızılay rol alıyor.

13.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004