Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünya seyirci kalmasın

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD’nin Güvenlik Konseyinin Filistin konusundaki kararını veto etmesi ile ilgili olarak, “Dünyanın buna duyarsız kalmaması gerekir. Bunlar yanlış sinyaller veriyor bölgeye. Halbuki bölgede huzura ihtiyaç var. İki bağımsız devletin, yani İsrail ve Filistin bağımsız devletlerinin yan yana yaşayacağı ortamı oluşturmak lâzım” dedi.


Selzedelere yardım eli

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde etkili olan sel felaketi için yardım kampanyası başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, m

Mecliste yoğun mesai

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor. TBMM Genel Kurulu, bu hafta ceza mevzuatına uyum amacıyla çeşitli yasalarda değişiklik yap


  Plassnik: Türkiye’ye seçenek tanımalıyız

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, AB Komisyonu’nun Türkiye İlerleme Raporu’na ilişkin, raporda AB üyeleri için somut eylem seçeneklerine yer vermemesinin kendisini üzdüğünü söyledi.


  F-15’lerin gövdesi Türkiye’de üretilecek

Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından, 1995 yılında Boeing ve Lockheed Martin firmaları ile ayrı ayrı imzalanan sözleşme çerçevesinde üretimi öngörülen F-35 yeni nesil savaş uçağı projesinde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Şirketi (TAI) ‘’aktif’’ üretim görevi alacak.


  Üst kurullar içinde ençok cezayı EPDK kesti

Üst kurullar içinde en çok ceza, EPDK tarafından kesilirken, en az ceza Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumunca uygulandı.


  Karayalçın, Prodi’den ittifak dersi alacak

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, İtalya Başbakanı Romano Prodi ile görüşmek üzere İtalya’ya gidecek. Karayalcın, İtalyan solunu iktidara taşıyan Zeytinağacı İttifakı ile ilgili Prodi’den bilgi alacak.


  Bakan Akdağ: Kurumlar arasında ayrım yapmıyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, muayene, teşhis ve tedavi hizmetlerinde yapılması tıbben zorunlu olan teşhis ve tedavi işlemlerinde, üniversite hastaneleri, resmi sağlık kurum ve kuruluşları bakımından herhangi bir sınırlama getirilmediğini bildirdi.


  17. Millî Eğitim Şûrâsı toplanıyor

Öğretmenler, Millî Eğitim Şûrâsına “yükseköğretime geçişte fakülte temelli tercih ve seçme sistemiyle liseler arası yatay ve dikey geçişlerin” sağlanmasını içeren teklif ve önerilerinin yer aldığı bir rapor sunmaya hazırlanıyor.


  İlerleme Raporunda Türkiye’ye ‘enerji’ uyarısı

Avrupa Birliği Komisyonunun açıkladığı Türkiye İlerleme Raporu’nda, enerji sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken Türkiye’nin enerji alanında bazı ilerlemeler kaydettiği, ancak genel olarak uyumun dengeli olmadığı bildirildi.


  Anneye son görev

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Doğan’ın annesi vefat etti.


  Özfatura’nın da annesi vefat etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura’nın annesi Vahide Özfatura, hayatını kaybetti.


  Ankara’da deprem

Ankara’da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Mahkûmlar gazete çıkardı

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan mahkum ve tutuklular, “Umut” isimli gazete çıkartıyor. Aylık olarak yayınlanan gazetede, mahkumların kendi yazdıkları makale, şiir ve haberler yer alıyor.


  AKP’nin MKYK'da vitrini değişti

AKP 2’inci Olağan Kongresi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bin 330 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongrede genel başkanlık için 81 il başkanı ve 353 milletvekilinin ortak önergesiyle Erdoğan, genel başkanlığa aday gösterildi. Kongre’de bin 460 delege oy kullandı.


  Demokratlar Bush'a nefes aldırmaz

Amerikan üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yapmış olan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Köni Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırırken, “Senato‘nun kararlarını Bush geri çevirse bile, Demokrat senatörler yasayı tekrar Bush’a gönderirler ve istediklerini alırlar. Bush’a nefes aldırmazlar” dedi.


  Hayvanların da yönetmeliği var

Mayıs ayında yürürlüğe giren Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği kapsamında, hayvanları terk etmenin cezası 183,15 YTL, kontrolsüz üretmenin cezası ise 305 YTL olmasına karşın bu konuda şu ana kadar ceza yazılan kişi olmadığı bildirildi.


  Soba değil, bilgisizlik zehirliyor

Havaların soğumasıyla birlikte kömür sobalarının kullanılmaya başlanması “soba zehirlenmeleri”ni yeniden gündeme getirdi


  Kaçak elektrikten sonra kaçak ADSL

Türk Telekom’dan internet aboneliği alan bazı uyanıklar, paralel bağlantı kurarak apartmandaki komşularına kaçak olarak satıyor. Bu yolla kendi aboneliğini ‘bedavaya’ getiren açıkgözlü aboneler, arasında kâr edenler de var.


  Yerin 4 metre altında top mermisi bulundu

Gaziosmanpaşa Sultançiftliği’nde yapılan altyapı kazı çalışmalarında yerin 4 metre altında bir top mermisi bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004