Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dünya Türk iş adamları İstanbul’da buluşuyor

Türk Dış Ticaret Vakfı Başkanı Ertuğrul Önen, yurt dışındaki Türk iş adamlarının, Türkiye için ‘kalkınma motoru’ olabileceğini söyledi. Dünya Türk İş adamları 6. Kurultayı, 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Kurultayda dünya çapında önde gelen 1.500 Türk iş adamı bir araraya gelecek.

Önen, Kurultay öncesi yaptığı değerlendirmede, Dünyada, yurt dışında iş adamı varlığı olan ülkelere bakıldığında, bu iş adamlarının o ülkelerin kalkınma motoru haline geldiğini, kendi ülkelerinde yatırım yaptığında ‘’partner, yabancı sermaye ve pazar’’ getirdiğini söyledi. Önen, yurt dışındaki lobi faaliyetleri içinde Türk iş adamlarının önemli olduğunu belirtirken, ‘’Yabancı bir ülkede ne kadar Türk nüfusu olursa olsun, o nüfus organize değilse sonuç alamazsınız. O nüfusu organize edeceksiniz, ortak hedefler vereceksiniz, kurultayın işlevlerinden biri de bu. Birliği, beraberliği, ortak hedefi benimsemeyi sağlıyor. Ekonomik faydası olduğu kadar, sosyal ve siyasi faydaları da var’’ diye konuştu

100 MİLYAR AVROLUK CİRO

Önen, AB ile ilgili Almanya odaklı yapılan bir araştırmada, 2010 yılında AB’de 150 bin Türk iş adamı olması ve bu iş adamlarının 1 milyon kişilik istihdam meydana getirmeleri, 100 milyar avroya yakın bir ciroya ulaşacaklarının öngörüldüğünü belirtti. Bu rakamın çok ciddî bir rakam, kaynak olduğuna dikkat çeken Önen, Türkiye’nin bu önemli kaynaktan yararlanması gerektiğini söyledi.

Önen, her kurultayda bir konu belirlendiğini ve bu kurultayda da konunun ‘’doğrudan yatırımlar’’, kurultay sloganının da ‘’Türkiye’ye Yatırım, Geleceğe Yatırım’’ olarak belirlendiğini söyledi.

/ ANKARA

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye Avrupa’da söz sahibi olacak

  Avrupanın sorunlarını Türkiye çözecer

  Dünya Türk iş adamları İstanbul’da buluşuyor

  GAP’a yabancı yatırımcı çekilecek

  Karadeniz’de hamsi bereketi

  MTSO, 120. yılını kutluyor

  Yangın faturası 12 milyon dolar

  TDK’dan ATO’ya onur belgesi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004