Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Filistin konusunda İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşlerinin örtüştüğünü belirterek, ‘’Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz’’ dedi.


Bir tek laiklik kaldı

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemil Koçak, “cumhuriyetin temel ilkeleri” sözünü eleştirirken, “Cumhuriyetin içi, kendisiyle ilgisi olmay

Koalisyonu milletle yapacağız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,”Bana soruyorlar, ‘Kiminle koalisyon yapacaksınız’ diye. Biz koalisyonu milletle yapacağız” dedi.


  Eğitim Şûrası geç kaldı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitim sisteminde büyük değişiklikler yapan Milli Eğitim Bakanlığının, bu değişiklikleri yapmadan önce Millî Eğitim Şûrası’nı toplaması gerektiğini savundu.


  Danıştay, reçetelere kısıtlamayı durdurdu

Danıştay, Maliye Bakanlığının Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nin, pratisyen hekimlerin reçete yazmalarına kısıtlama getiren ve ayaktan tedavilerde, bazı durumlar dışında; reçetelere en fazla 4 kalem ve 7 günlük tedavi dozunu aşmayacak şekilde ilaç yazılmasını öngören hükümlerinin yürütmesini durdurdu.


  Asker kaçaklarına cezalar artırılıyor

Yoklamasını yaptırmayanlara verilen bin kuruş ile 5 liralık cezaları, 20 ile 30 YTL’ye yükselten tasarı TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Barolar Birliği’nden insan hakları sempozyumu

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ankara Barosu, Lübnan’a yapılan saldırılar ve Filistin sorununun, uluslararası hukuk ve insan haklarına yönelik etkileri üzerine bir sempozyum düzenleyecek.


  CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

CHP, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK), Kanuna Aykırı Eğitim Kurumları’nı içeren maddesinde değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.


  Savunma sanayimizin toplam cirosu artıyor

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, müzakereleri sürdürülen yeni nesil savaş uçağı projesinde, yapılacak harcamaların en az yüzde 50’sine tekabül eden yaklaşık 5-6 milyar dolarlık iş payının Türkiye’de gerçekleştirilmesinin, öncelikli hedefleri arasında olduğunu bildirdi.


  Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

Dokunulmazlıkları sebebiyle haklarında işlem yapılamayan milletvekilleriyle ilgili yeni dokunulmazlık dosyaları TBMM’ye gönderildi.


  Özgürlükte gerileme var

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen, Başbakan Erdoğan’a “düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engeller konusunda’’ gönderdiği mektubunda, insan hakları ortamında önemli bazı açılımlar sağlanmasına karşın geçen bir yıllık süreçte, bu açılımların gerilemeye başladığını belirtti.


  Yuva çocukları şefkat bekliyor

Gaziantep Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yuvalarda barındırdıkları çocukların tek ihti-yacının sevgi ve şefkat olduğunu söyledi.


  M. Zahit Kotku duâlarla anıldı

Hizmetleriyle, hayatı boyunca topluma ışık tutan Mehmet Zahit Kotku Hazretleri, vefatının 26. yılında hatim ve duâlarla anıldı.


  Hacılara menenjit aşısı

Van’da, bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına Sağlık Müdürlüğü görevlilerince aşı yapıldı.


  İskenderun’da atık iddiası

İskenderun Limanı’na bakım ve onarım için gelen Belize bandıralı gemiden şehir merkezine bırakıldığı iddia edilen atıklar, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce incelemeye alındı.


  Komşusunun hayatından etkilendi, Müslüman oldu

Müslüman olan komşusunun yaşantısından etkilenen Alman vatandaşı 2 çocuk annesi Monika Szulc, Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.


  “Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı

“İnsanlık adına iyi ve güzel olan her şeyde varız” cümlesinden hareketle yola çıkan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 12 Kasım 1999’da meydana gelen Düzce depreminin 7. yılında muhtaç aileleri unutmadı. 7,2’lik depremin yıldönümünde daha önce belirlenen ailelelere önemli miktarda yardım dağıtıldı ve aileler sağlık taramasından geçirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004