Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

MİLLİLER İTALYA’DA ALKIŞ ALDI

Gençlerin ağırlıklı olduğu bir kadroyla Dünya Şampiyonu İtalya karşısında sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılan millî takımın ortaya koyduğu futbol beğenilirken, maçtaki tek üzücü olay Rüştü’nün sakatlığı oldu.

Millî Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya ile genel olarak güzel bir hazırlık maçı yaptıklarını söyledi.

Terim, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında özellikle ikinci yarı istedikleri oyunu oynadıklarını belirterek, ‘’Ancak bu ilk yarı kötü oynadığımız anlamına gelmesin. Sadece ikinci yarı daha iyi oynadık diyorum. Bir-iki oyuncu dışında çok genç bir ekibiz. Sonuçta 4.5 ay önce dünya şampiyonu olmuş bir takıma karşı oynuyorsunuz. İkinci yarıdaki oyunumuzla İtalya’yı elimizden kaçırdık diyebiliriz’’ dedi.

Atılan gollerle ilgili soruya da Terim, ‘’İki gol de aynı şekildeydi. Ancak bizim attığımız gol rakibi hataya zorlamamız sonucu geldi. İtalya’nın golü ise sahalarda ender görülen bir kaleci hatası sonucu geldi’’ diye cevaplandırdı. Terim, İtalyan gazetecilerin Arda hakkındaki yorumunu sorması üzerine de, ‘’Arda Galatasaray’da yetişmiş U-17, U-18 Milli Takımları’nda oynamış şu anda Avrupa’nın ender oyuncularından birisidir’’ dedi.

TEKNİK DİREKTÖR FATİH

ERİM’İN GÖZDESİ ARDA

Öte yandan toplantı sonrasında İtalyan gazetecilerin Arda hakkındaki soruları üzerine Fatih Terim, toplantı odasına Arda’yı gönderdi. Arda, yaptığı açıklamada, dünya şampiyonu bir takıma karşı oynamanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, ‘’Benim için diğer milli maçlardan farklı bir şey hissedilecek bir maç değildi. Onlar da güzel bir Akdeniz ülkesi. Biz de güzel bir Akdeniz ülkesiyiz. Bu anlamda tabi ki haz duydum. Stilimin farklı olduğunu düşünüyorum. Futbolcu karakteri olarak kendime Galatasaray’daki abim Orhan Ak’ı örnek alıyorum. Ancak milli takımda ise sizin de ülkenizde başarılı olmuş bir Emre Belözoğlu var. Tabi ki onu örnek alıyorum’’ diye konuştu.

RÜŞTÜ ÜZDÜ

İtalya ile yapılan özel maçın 7. dakikasında büyük bir talihsizlik yaşandı. Hava topu mücadelesinden sonra yere ters bir şekilde basan ay-yıldızlı ekibimizin tecrübeli file bekçisi Rüştü’nün ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildi. Sedyeyle oyunu terk eden Rüştü’nün yerine, kaleye Volkan geçti.

İtalyan basını: Hatalar skoru

İtalya ile Türkiye arasında oynanan ve 1-1 berabere biten maç hakkında İtalyan basınında olumsuz yorumlar yer aldı. İtalya’nın önde gelen gazeteleri maçı hataların belirlediğini ön plana çıkardı. Corriere Della Sera, “İtalya-Türkiye şov yapmadan düdük sesini duydu” başlığıyla verdiği haberde, maçın bekleneni vermediği, skorun da her iki takımın hataları sonucu oluştuğu yorumunu yaptı.

Gazzetta Dello Sport da “Donadoni gülmeyi denedi” başlığıyla verdiği haberde, taraftarların milli takımdan beklentisinin farklı olduğunu, beklentinin de maç süresince yerine gelmediğini iddia ederek, Donadoni’nin, “Türkiye önemli bir takım. Teknik ve fiziki performansları çok iyi. Amacım olabildiğince çok futbolcuyu deneyebilmekti. Bunu da gerçekleştirdim. Her iki takım açısından da iyi bir deneme oldu” sözlerine yer verildi. İl Giornale gazetesinde maçın “başarısız” sonuçlandığı belirtildi. Haberde kaleci Volkan’ın hatasına Materazi’nin hatayla karşılık verdiği ve sonucun bir “hatalar skoru” olduğu dile getirildi.

La Repubblica ise haberi “İki büyük hata, çokça esneme, skor 1-1” başlığıyla verirken, Terim’in Volkan’ın hatası ile ilgili, “Dünyada sıkça görülmeyen bir kaleci hatası” yorumu yeraldı.

17.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MİLLİLER İTALYA’DA ALKIŞ ALDI

  Kadıköy, Beşiktaş’ın ilâcı

  Şahin: Hiperaktif bir açıklama yapacağım

  Hido süper, Magic lider

  Beko Basketbol Liginde 7. hafta bugün başlıyor

  Bayanlar dünya 10. su

  Bild: Marcelinho Alman ligine dönmek istiyor

  Trabzon’da forvet sıkıntısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004