Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ulusalcıların AB vurgunu

Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin verilerine göre, fon ve imtiyazlardan en çok “AB’ye hayır” diyenlerle ulusalcı tavır sergileyen örgütler faydalandı. Ulusalcı kimliğiyle ön plana çıkan ve yöneticileri arasında AB karşıtı söylemleriyle tanınan emekli paşaların bulunduğu Çağdaş Eğitim Vakfı, bu yıl “Aktif İşgücü Piyasası Programı” çerçevesinde fondan yararlandı.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin verilerine göre, fon ve imtiyazlardan en çok “AB’ye hayır” diyenlerle ulusalcı tavır sergileyen örgütler faydalandı. Birliğin 2006 yılı için öngördüğü fon bütçesi 500 milyon euro.

Bugün gazetesinden Kaan Özbek’in haberine göre Kemalizm gerilemeye tekabül eder” sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ders verme yetkisi alınan Prof.Dr. Atilla Yayla’nın başkanlığını yaptığı Liberal Düşünce Topluluğu’nun iki ayrı ifade özgürlüğü projesi için AB’den 450 bin euroluk destek aldığını açıklaması “Fon desteğiyle AB’nin sözcülüğü yapılıyor” tartışmasını yeniden gündeme getirdi. AB Genel Sekreterliği’nin verilerine göre fon ve imtiyazlardan en çok AB karşıtlığı ile tanınan, “ulusalcı” tavır sergileyen sivil toplum örgütleri faydalanıyor.

İŞTE AB’NİN DESTEKLEDİĞİ İLGİNÇ PROJELER

Aday ülkelerde ekonomik, sosyal ve politik alanlarda AB’ye eşit ya da benzer şartların oluşturulması ve üçüncü ülkelere karşı rekabet gücünün artırılması amacıyla oluşturulan destek fonlarından Türkiye, 2005’te 36 proje ile 277 milyon euro kullandı. Birliğin 2006 için öngördüğü fon bütçesi ise 500 milyon euro... Birlikten fon kazanmak için kullanılan projeler de bir o kadar ilginç, Üreme Sağlığı Düzeyini Yükseltmek Için Dindar Elemanların Kullanılması projesinden, Ağaç Aşılama ve Budama Eğitim ve Uygulaması’na kadar yüzlerce proje yer alıyor.

PAŞALARIN VAKFI

Aralarında ulusalcı kimliğiyle ön plana çıkan ve yöneticileri arasında AB karşıtı söylemleriyle tanınan emekli paşaların bulunduğu Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV), bu yıl “Aktif İşgücü Piyasası Programı” çerçevesinde fondan yararlandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), AB’den 50 bin Euro aldığı proje kapsamında Şişli, Beyoğlu, Kağıthane ve Büyükçekmece’deki 400 kahvehanede insan hakları eğitimi veriyor. İstanbul Toplumsal Ekoloji Platformu (İTEP), şiddete uğrayan kadınlara destek amacıyla hazırladığı “Dayanışma Ağı Projesi” ile AB’den 40 bin euro’luk destek aldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği de Alevi vatandaşlarla ilgili proje geliştirdi. Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (Dev- Maden-Sen) da AB’den 189 bin 266 euro aldı.

Yeni Asya / İSTANBUL

24.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fikre linç Türkiye'ye yakışmıyor

  Fikrí tartışmaya hazırım

  Ulusalcıların AB vurgunu

  Ağar: Türkiye AB’den vazgeçemez

  Gül: Rumların yolunu Denktaş açtı

  Erdoğan, Ürdün’e gidiyor

  İHOP: Hükümet 301’de makyaj peşinde

  İmam hatiplere “hain plan” uygulanıyor

  Lagendijk’ten Kıbrıs sorununu donduralım teklifi

  Siyasî partilerin gözü Hazine’de

  TGC’den değişiklik teklifi

  TBMM’ye dilekçe

  Memurlardan, Meclis önünde basın açıklaması

  Gerginlik, Türkiye’ye 2007’yi kaybettirir

  SSK’nın zirvesi 60 yılda 54 kez değişti

  Belediyeden müteahhitlere ceza

  Yeni Asya Medya Grup MÜSİAD Fuarı’nda

  Ağrı 4,4’le sallandı

  Türkiye hakkında olumsuz tartışmalar AB'nin çıkarına aykırı

  Avrupa kapıları vasıflı iş gücüne açık

  Bıçak parası, vatandaşı da hekimi de sıkıntıya soktu

  “Kuvvet makinesi” paylaşılamıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004