Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Düşünce hâlâ özgür değil

İnsan Hakları Ortak Platformu Genel Koordinatörü Feray Salman, Türkiye’de ifade özgürlüğüne dair tartışmaların geçmişinin Cumhuriyetin kuruluşuna dek götürülebileceğini ifade ederek, tüm iyileştirme çabalarına rağmen ifade özgürlüğünün, ülkedeki en tartışmalı insan hakları sorunlarından biri olarak kalmaya devam ettiğini söyledi.


İKİNCİ VATİKAN KONSİLİ

Papa 16. Benediktus’un yarın başlayacak Türkiye ziyareti öncesinde sorularımızı cevaplayan Vatikan Dinler Arası Diyalog Cizvit Sekreteryası eski Genel

Papa’nın sözlerini Katolikler de sorguluyor

İstanbul Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Papa 16’ncı Benediktus’un İslâm dünyasında büyük tepki


  Erdoğan: Irak’ta en fazla kayıp veren ikinci ülkeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ta koalisyon güçleri içerisinde olmadığı halde ikinci en çok kaybı veren, ülkenin Türkiye olduğunu belirterek,”İhtiyaç maddelerini götüren araçlarımızın şoförleri orada altyapıda çalışan mimar, mühendis, işçi vs. şu ana kadar 150 civarında insanımızı kaybettik” dedi.


  Newsweek: Askerler AB’den rahatsız

Newsweek dergisinde yayınlanan Hudson Enstitüsü’nden Zeyno Baran imzalı makalede, Türkiye'de askerlerin AB’den rahatsız oldukları öne sürüldü. Makalede şöyle denildi: “Gerçek sorun, AB’nin esas talebidir: sivillerin askerler üzerindeki kontrolünün artırılmasıdır. Üst düzey subaylar bunun kaçınılmaz olarak İslamcı bir Türkiye’yi ortaya çıkaracağını söylüyorlar. Onlara göre, ülkenin, laik demokrasi olarak geleceğini teorik açıdan sağlamlaştıracak, ancak gerçekte tehlikeye atacak konularda AB’ye uyma lüksleri yok.”


  Piyasanın gözü Kıbrıs'ta

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, piyasadaki oyuncuların da Kıbrıs konusundaki gelişmeleri çok yakından izlediklerini belirterek, şu anda fiyatların içerisine, olası risklerin belirli ölçüde yansıdığını söyledi.


  Babacan AB turuna çıkıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bugün Avrupa Birliği turuna çıkıyor.


  Öğretmenlere dört dörtlük hediye

Fatih Dersanesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler gününde İstanbul’daki ilköğretim öğretmenlerine hediye olarak verilmek üzere dört özelliği bir arada barındıran kalemler hazırlandı.


  Tasfiyeler, manevî değerleri hedef aldı

28 Şubat sürecinde inançlarından dolayı 1520 subay ve astsubayın tasfiye edildiğini, binlercesinin de tasfiye tehdidi ile erken emekliliğe zorlandığını hatırlatan Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi, “Bu tasfiyelerin, devlette, milletin manevî değerlerine zıt bir kadrolaşmanın sağlanması amacıyla yapıldığına inanıyoruz” dedi.


  Meclis yoğun bir haftaya giriyor

Meclis, gündemindeki tasarı ve teklifleri yasalaştırmak için yoğun bir haftaya giriyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ise yoğun bir çalışmadan sonra 2007 yılı bütçesinin görüşmelerini bu hafta tamamlayacak.


  Papaya ‘Gelme’ dediler

SP’nin organize ettiği ve 60 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ‘Papa’ya Hayır’ mitingine yüz binler katıldı. SP lideri Kutan, Papa’yı çirkin bir planın temsilcisi olmakla suçladı.


  Sosyal patlama ikazı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası 17. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı. Genel Kurul’da oybirliği ile kabul edilen bildiride hükümete ve sendikalara çağrıda bulunuldu.


  Uzmanlar hacı adaylarını uyardı

Hacı adaylarının mukaddes yolculuğu başladı. Hacı olma hakkına sahip kişilerin bu görevi yerine getirebilmeleri için, öncelikle sağlıklı olmaları gerekiyor.


  Hafız annenin sevinci

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde iki gün iki gece süren Hafızlık Şöleninde ilginç bir durum ortaya çıktı. Oğlunun asker olduğu gün Tosya Celalbey Camii’nde Kur’ân kursuna başlayan Meral Söylemez’in (40), oğlunun tezkereye geldiğinde hafızlık belgesini aldığı öğrenildi.


  Mersin'de toprağa saygı yürüyüşü

Erozyonla Mücadele Haftası (20-26 Kasım-2006) dolayısıyla Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı, ilki 21 Kasımda İstanbul’da olmak üzere 23 Kasım’da da Mersin, Kütahya, Eskişehir, Tokat, Çorlu’da toprağa saygı yürüyüşü düzenledi.


  Büyük mağazalara yeni düzenleme teklifi

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, daha önce TBMM Başkanlığına sunduğu Büyük Mağazacılık Kanun Teklifinin, bütçe görüşmelerinden sonra Meclis gündemine alınmasını istedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004