Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de ateşkes diken üstünde

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, dün sabah saatlerinde yürürlüğe giren, ancak İslâmî Cihad ve Hamas’ın silahlı kanadının üstlendiği füze saldırısıyla tehlikeye giren ateşkese bir şans tanımak amacıyla İsrail’in önümüzdeki günlerde itidalli davranacağını söyledi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, güvenlik yetkililerine, Gazze Şeridinde ateşkesi sağlama almaları emrini verdi.


Vatikan Sözcüsü: Dinlerimiz barışa katkıda bulunmalı

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, Papa 16. Benediktus’un Türkiye’yi ziyaretinin en önemli amaçlarından birinin dinler arası uyuma katkı sağlamak oldu

NATO’dan Afganistan baskısı

NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının, Riga zirvesinde Afganistan dosyasına ağırlık vermesi ve ittifak bünyesindeki uzlaşmazlıkları gid


  ‘Papa’ya selâm, AB’ye devam‘

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Roma Katolik Kilisesi ruhanî lideri Papa 16. Benediktus’un Türkiye’ye yapacağı ziyareti İtalyan gazetelerinden Corriere della Sera’ya değerlendirdi.


  Hizbullah, Lübnan hükümetini uyardı

Hizbullah, Lübnan hükümetinin, eski Başbakan Refik Hariri’nin 2005’teki suikastıyla ilgili şüphelilerin yargılanacağı uluslar arası mahkemenin kurulması planlarını onaylamasının ardından, “bir kara deliğe sürüklenme riskiyle karşı karşıya olduğu” konusunda hükümeti uyardı.


  İran, üçlü zirve iddialarını reddetti

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, Irak konusunda, İran, Irak ve Suriye devlet başkanlarının katılımıyla üçlü zirve yapılmasının gündemde olmadığını bildirdi.


  Afganistan ve Irak’ta 110 ölü

Afganistan’da görev yapan NATO Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF), direnişçilere karşı düzenlenen operasyonda en az 55 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Bu arada çatışma sırasında ISAF bünyesinde görev yapan bir askerin de hayatını kaybettiği bildirildi.


  Olmert: Daha itidalli olacağız

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, dün sabah saatlerinde yürürlüğe giren, ancak İslâmî Cihad ve Hamas’ın silahlı kanadının üstlendiği füze saldırısıyla tehlikeye giren ateşkese bir şans tanımak amacıyla İsrail’in önümüzdeki günlerde itidalli davranacağını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004