Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İngiltere’de sema rüzgârı

İngiltere’de dinler ve kültürler arası diyalog faaliyetlerini sürdüren ve halkın büyük sevgisini kazanan Diyalog Topluluğu Derneği, tarihi Oxford şehrinde sema gösterisi düzenledi. Yaklaşık dört yüz kadar öğrenci, akademisyen ve vatandaşın katıldığı gösteri, Oxford’un en ünlü gösteri merkezlerinden biri olan Sheldonian Theatre’da gerçekleşti.

İngiliz halkı için manevî değeri büyük olan 550 yıllık Sheldonian Theatre’de yapılan gösteriye akın eden vatandaşlar, yaklaşık üç saat süren sema gösterisini ilgiyle izledi.

Bunun yanı sıra, Güney İngiltere’de Bristol ve Bournemouth şehirlerinde vatandaşlar için de sema gösterisi düzenleyen dernek, bu faaliyetlerle birlikte toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdi. Hafız Rıza’nın Meryem Sûresi’ni okuduğu programda, izleyicilere âyetlerin İngilizce açıklamaları sinevizyon eşliğinde sunuldu. Gelen yüzlerce vatandaşın tamamına yakınının yabancı olması dikkat çekti.

Gelen vatandaşlara ayrıca, Sufizm ve Mevlânâ’yı tanıtan eserlerin de yer aldığı stand kuruldu. Programdan oldukça etkilendiklerini ve keyif aldıklarını dile getiren çoğu İngiliz buna benzer faaliyetlerin her zaman yapılması gerekliliğine dikkat çekti.

Bu arada, Diyalog Topluluğu Derneği Genel Sekreteri Ufuk Uçar, Güney İngiltere’de 3 sema gösterisi düzenlediklerini belirterek, katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlardan güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyen Uçar, hedeflerinin mümkün oldukça çok sayıda insanı bir araya getirmek olduğunu vurguladı.

Daha önce de İngiltere’de benzer faaliyetler gerçekleştiren dernek yetkilileri, geçtiğimiz yıl Hampshire eyaletine bağlı Basingstoke semtinde açtıkları ilk iftar çadırıyla çok sayıda insanın sevgisini kazanmıştı. Bir gurup akademisyen, öğrenci ve esnafın bir araya gelmesiyle kurulan Diyalog Topluluğu Derneği, Güney İngiltere’de benzer nitelikte faaliyetler düzenleneceğini duyurdu.

27.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere’de sema rüzgârı

  Savaş malzemeleri sergileniyor

  Bizim Aile kermesi açıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004