Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENER'İ DE YENECEĞİZ

G.Saray Teknik Direktörü Erik Gerets, 6 yıldır F.Bahçe'yi Kadıköy'de yenemediklerini hatırlatılması üzerine, "Bu maçı bir şans olarak görüyoruz, ne kadar fazla zaman bir yerde kazanılmıyorsa, şans o kadar artar. F.Bahçe'yi yeneceğimize inanıyorum" diye iddialı konuştu.

Süper Lig'de Sivasspor'u 3-1 yenen Galatasaray'ın teknik direktörü Erik Gerets, takımının yaşadığı kötü olaydan sonra çok iyi reaksiyon gösterdiğini söyledi. Gerets, Sivasspor karşısında ilk yarı tam görmek istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını belirterek, ''Bu da takımın reaksiyonuydu. İlk yarı müthiş futbol oynadık, skor 5-0 bile olabilirdi. Özellikle birinci devre kimse seviyesinin altında değildi. Herkes çok üstün performans gösterdi. Bazı dönemlerde daha çabuk oynasaydık, skoru artırabilir ve oyunun kopmasını sağlayabilirdik'' dedi.

KALMAK İSTİYORUM

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, bir gazetecinin yönetimin kendisiyle henüz sözleşme uzatmaması konusunda sorusu üzerine şunları söyledi: ''Bizim yönetimimizin sizin gazetenizi dikkate almadığına seviniyorum, iyi ki bunu değere almamış. Çünkü size göre ben Fransa'da kalmalıydım. Biz burada çok memnunuz. Önümüzdeki zaman bunu gösterir. Olaylar iki taraflıdır, iki tarafın da istemesi gerekir. Olmazsa başka yerde çalışacağım, ama İstanbul'u ve Galatasaray'ı çok seviyorum. Kalmak isterim.''

FUTBOLCULARIN SEVGİSİ

Gerets, oyuncuların kendisini sevmediği yönünde ileri sürülen iddialar konusunda ise şöyle konuştu: ''Öncelikle şunu bilin ki oyuncuların hocayı sevip sevmemesi bir konu, ama teknik heyetin görevi futbolcuların başarılı olması, başarılı netice alınmasını sağlamasıdır. Eğer iyi neticeler alırlarsa futbolcular basın tribününe çıksın, basın mensuplarını öpsünler. Buna razıyım, yeterki iyi neticeler olsun.''

FENER MAÇI BİR ŞANS

Gerets, gelecek hafta karşılaşacakları Fenerbahçe maçını da kendileri açısından şans olarak gördüklerini söyledi. Belçikalı çalıştırıcı, 6 yıldır Fenerbahçe ile dış sahada yaptıkları maçları kazanamadıklarının hatırlatılması üzerine, ''Fenerbahçe maçını bir şans olarak görüyoruz, ne kadar fazla zaman bir yerde kazanılmıyorsa, şans o kadar artar. Rakibimiz de formda, son maçında da iyi oynadı'' dedi. ''Belçika'da bir antrenör olsaydınız, bu maçta kimi şanslı görürdünüz?'' sorusunu da cevaplayan Gerets, ''Öyle olsaydım basının söylediklerine inanmak zorunda kalırdım. Basın da Galatasaray'a şans tanımıyor. Çok şükür ki Galatasaray'ın başındayım ve Fenerbahçe'yi yeneceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

AGRESİF OLMAMALIYIZ

Futbolcuların agresif hareketleri konusunda ise Belçikalı çalıştırıcı, şu değerlendirmeyi yaptı:''Hiç bir teknik direktör kimseye gidip Zidane gibi 'kafa at' demiyor. Bu bilinsin, ama en çok üzülen burada Arda olmuştur, bu büyük bir sürpriz oldu. Sonuçta bu hareketler daha fazla kontrol etmemiz gereken hareketler. Bunlar takıma zarar vermiştir. Hasan'ı cezalı duruma düşmemesi için oyundan aldık.''

27.11.2006


 

Ricardinho Beşiktaş'tan umutlu

Bursa'ya 1 gol atan ve asistleriyle takımın galibiyetinde büyük rol oynayan Brezilyalı yıldız, UEFA Kupasında Brugge'yi yeneceklerini söyledi.

Beşiktaş'ın Bursaspor ile yaptığı karşılaşmada 1 gol atan ve asistleriyle takımın galibiyetinde büyük rol oynayan Brezilyalı yıldız Ricardinho, attığı golden ve asistlerinden daha önemlisinin takımlarının iyi oynayarak galip gelmesi olduğunu söyledi. Ricardinho, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Bursaspor karşısında 2. yarıya zor bir ortamda başladıklarını belirterek, "Ama 3 gol atarak maçı lehimize çevirdik. Karşılaşmanın sonlarına doğru Gökhan Zan'ın sakatlığı ve İbrahim Akın'ın kırmızı kartı olmasaydı farkı daha da arttırabilirdik. Maça girerken iyi oynayıp oynamayacağınızı kestiremiyorsunuz, ancak ben Bursaspor karşısında oyuna çok konsantre çıktım" diye konuştu.

Siyah-beyazlı taraftarların her zaman takımlarının yanında olduğunu kaydeden Brezilyalı oyuncu, "Maça çok iyi adapte olan ve maçı adeta yaşayan bir taraftar topluluğuna sahibiz. Bizi her zaman pozitif yönde iterek destek veriyorlar. Biz de takım olarak Bursaspor maçını kazanarak bu güzel desteklerine cevap verdik" dedi.

UEFA Kupası'nda kendi sahalarında Club Brugge ile yapacakları maça da değinen Ricardinho, "Club Brugge maçı Bursaspor karşılaşmasından daha zor olmayacak. İddiamızı sürdürmek için kazanmalıyız, bunu da başaracağız" dedi. Bursaspor maçında geriye düştüklerini hatırlatan siyah-beyazlı oyuncu, "Geriye düşülen maçları lehinize çevirmek gerçekten zor oluyor. Bizim şimdi ilk hedefimiz Club Brugge maçını kazanarak UEFA Kupası'nda iddiamızı sürdürmek" diye konuştu.

Beşiktaş'ta olduğu için mutlu olduğunu kaydeden Ricardinho, "Her geçen gün performansımı yükseltmek için çalışıyorum ve Beşiktaş'ımızın başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

27.11.2006


 

Arda: Kafa atma olayı büyütüldü

Galatasaray'ın genç oyuncusu Arda Turan, sakatlığı ile ilgili olarak ''Belimde kas ağrılarım var. Dinlendikçe daha iyi oluyorum'' derken, Avrupa kupalarında şanslarını kaybetmeleri sonrası lige daha iyi konsantre olmaları gerektiğini söyledi.

Arda, gelecek hafta Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçının da önemli olduğunu dile getirdi. Genç oyuncu, Bordeaux maçında rakip takımdan bir futbolcuya attığı kafayla ilgili soruyu ise ''Basın bu konuyu çok abarttı. Ben özür dilemiştim. Ödülüm geri alınmış. Benim ödüle ihtiyacım yok. Benim en büyük ödülüm giydiğim Galatasaray formasıdır'' diye cevapladı. Sarıkırmızılı oyunculardan Sabri ise şampiyonluk mücadelesi verdikleri Fenerbahçe'nin yarın Trabzonspor karşısında puan kaybetmesini beklediklerini, gelecek hafta da rakiplerini yenerek, liderlik koltuğuna oturmak istediklerini ifade etti.

27.11.2006


 

Hidayet'ten Hawks potasına 14 sayı

NBA'de iki Türk oyuncuyu karşı karşıya getiren maçta Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Gürcü asıllı Türk oyuncu Zaza Pachulia'nın takımı Atlanta Hawks'ı 98-79 yendi.

TD Waterhouse Center'da yapılan ve 17 bin 451 kişinin izlediği karşılaşmada, Hidayet Türkoğlu, 27 dakikada 14 sayı attı, 5 savunma ribauntu aldı, 5 de asist yaptı. Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 7'de 5, 3 sayılık atışlarda 3'de 1, serbest atışlarda da 3'de 1 isabet buldu. Öte yandan, Gürcü asıllı Türk vatandaşı Zaza Pachulia'nın 28 dakikada ortaya koyduğu 7 sayı, 7'si hücum 4'ü savunma olmak üzere 11 ribaunt, 2 asist ve 1 top çalmalık performans, galibiyet için yeterli olmadı. Pachulia, 2 sayılık atışlarda 9'da 1 ve serbest atışlarda 8'de 5 isabet buldu.

27.11.2006


 

G.Antep 4 haftadır galibiyeti unuttu

Gaziantepspor Teknik Direktörü Walter Zenga, 2-1 yenildikleri Kayserispor maçında bazı şeyleri uygulayamadıklarını belirterek, ''4 haftadır yeniliyoruz. Bazı şeyleri düşünsek bile uygulayamıyoruz. Futbolcularım psikolojik olarak toparlanamadılar'' dedi.

Zenga, ligde son 4 haftada yaptıkları karşılaşmaların tümünü kaybettiklerini hatırlatarak, ''Bizim açımızdan kaybetmememiz gereken çok önemli bir maçı kaybettik. Çok üzgünüz'' diye konuştu. Çok dengeli ve zor bir ligde mücadele ettiklerini ifade eden Zenga, şöyle konuştu:

''Lig çok zorlaştı, bütün takımların puanları birbirine çok yakın. Takımlar güç olarak birbirine yakın ve dengeli. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor. Biz şu an çok sakin bir pozisyonda olabilirdik, ama 4 haftada kaybettiğimiz puanlardan dolayı, sakin olmayan bir pozisyon içerisindeyiz. Kariyerimde hiç böyle birşey yaşamadım. Gerçekten bu yaşananları iyi düşünüp, iyi analiz etmek gerekli. Bazı şeyleri yorumlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.''

27.11.2006


 

Başarışyı hazmetmek

Futbolda başarı her zaman,teknik direktörün taktiği, futbolcunun kabiliyet ve tekniği, taraftar desteği ve takımın form durumu ile doğru orantılı olmayabiliyor. Futbolcunun motivasyonu, azmi ve kendine güven duygusu da başarı ve başarısısız-lıkta önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Alınan birkaç başarılı sonuçtan sonra, medyada öne çıkan takımlarımzın daha sonra gerilemeye başlamasını da; motivasyon kaybı, "havalanma" duygusu ve başarıyı hazmedebilme kabiliyetinin olmamasına bağlıyorum. Evet büyük takım olabilmek için başarısızlık kadar başarıyı da hazmedebilmek gerekir.

Vestel Manisa ve Ersun Yanal ilk haftalarda aldığı sonuçlarla hem puan cetvelinde hem medyada zirve yaptı, sonra bir düştü ki... Ne düşüş. Kayseri ve Ertuğrul Sağlam hem lig hemde Avrupadaki başarılarının ardından; o da bir düşüş yaşadı. Ziya Doğan Trabzonspor'un başına geçip arka arkaya Beşiktaş ve Galatasaray'ı yendi, göklere çıkarıldı, şimdi son sıralara yakın. En son Sivasspor, Bülent Uygun ile alınan Beşiktaş ve Trabzon galibiyetleri ile medyada öne çıkan ve "Dört büyüklerin belalısı" olarak lanse edildikten sonra Galatasaray karşısında dağıldı.

Başta demiştik; motivasyon ve güven duygusu. Beşiktaş ve Trabzon'a karşı, disiplinli defansif ağırlıklı, dikkatli ve yüksek motivasyonla kazanılan başarıdan sonra, medyada öne çıkan futbocularda, disiplin ve hırs kaybı, amaca ulaşmanın verdiği rahatlıkla Galatasaray karşısına çıkıyor. Galatasay, rakibini daha da ciddiye alıp, yüksek motivasyonla mücadele ettiği için başarılı oluyor.

Nidai PAKSOY

27.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004