Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Kemalizmin Erke dönergeci

Bir arkadaşımın aç yaşındaki kızı yuvaya başladığında şöyle bir gerçeklikle karşılaşmıştı. Hayatı o güne kadar tanışmamış olduğu bir tasvirin önünde geçecektir. Nasıl bir hayat seçerse seçsin, logosunda Atatürk sureti olacaktır.



‘Türkiye özgürleşebilir mi?’

Bundan üç buçuk yıl önce yine bu başlıkla bir yazı yazmıştım. Bu adı taşıyan bir kitabım da var. Elbette başka birçok yazar da bu ana temayla ilgili çok şey yazdı şimdiye kadar. Demek ki Türkiye’nin temel sorunu hiç değişmiyor: Türkiye özgür bir ülke değil ve bu gidişle özgürleşebileceği de kuşkulu.



Prof. Atilla Yayla raporu

Prof. Atilla Yayla ile Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın başına gelenler arasındaki en önemli ortak özellik, ikisinin de mesleğini dünyanın birinci liginde yer alan ülkelerdeki standartlarda icra etmiş olmaları ve neticesinde görevlerinden uzaklaştırılmaları.



Orhan Pamuk: Atatürk’ün etkisiyle kültürümüze uzak kalmıştım, Mevlâna ile keşfettim

Bizde Batılılaşma ile Atatürk’ün de etkisiyle, “Geçmiş kültürün, geleneksel edebiyatın günümüz modern Türk kültürüne etkisi az olmalıdır” diye bir inanç vardı. Ben de bu kanıdaydım, 32 yaşında Amerika’ya gelene kadar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004