Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

O medeniyet şimdi nerede?

Tarihî Kentler Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Türkler, tarihte gittiği yerlere sadece kaba kuvvete dayalı bir devlet yapısı kurmadı. Oralara kültürünü, medeniyetini adaletini götürdü. Ancak bugün gelinen noktada, ilçelere, illere büyük şehirlere baktığımız zaman bu birikimimizle örtüşen bir yapıyı göremiyoruz” dedi.



Mevlânâ sevgisi Konya’ya sığmıyor

Mevlânâ’yı Anma Törenleri’nin bu yıl 18 güne yayılması sebebiyle Konya’daki yatak kapasitesinin artan turist yoğunluğunu kaldıramadığı bildirildi. TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, geçen yıl 11 gün olan Mevlânâ’yı Anma ve Vuslat Yıldönümü faaliyetlerinin talebin sürekli artması sebebiyle bu yıl 18 güne çıkarıldığını söyledi.



Beypazarı’nda tarihî doku

İlçedeki tarihî konakların restorasyonunu ÇEKÜL Vakfı ve üniversitelerden uzmanların görüşünü alarak gerçekleştirdiklerini belirten Yavaş, şöyle konuştu: “Yakın zaman içinde 500 evin onarımını tamamladık tescil edilmesi için de müracaatta bulunduk. İlçede tarihî dokuyu yansıtmayan binaların yapılmasına izin vermiyoruz.



Yılmaz Öztuna’ya şükran

Tarihçi ve müzikolog Yılmaz Öztuna’nın hazırladığı Türk Musikisi Ansiklopedik Sözlüğü’nün yeniden basımı sebebiyle şükran günü düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Altay Kültür, San'at ve Eğitim Vakfı’nın Milli Kütüphane’de düzenlediği Yılmaz Öztuna’ya Şükran Günü’ne, Yılmaz Öztuna ve ailesinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Besteci Nevzat Atlığ da katıldı.



Kınalı Kuzular’ın galası Yalova’da

TRT’nin dizilerinden olan ‘Kınalı Kuzular”, Yalova’dan yapılacak gala ile seyircisiyle buluşacak. Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, “Yalova’nın tanıtımında etkili olacağına inandığımız bu tarz programları desteklemekten gurur duyuyoruz.



Osman Gazi

Osman Gazi Bursa’yı, İstanbul’u kendine hedef seçmiş bir kumandandı. Savaşta en önde yer alacak kadar cesurdu. Bütün hayatını kıl çadırda geçirecek kadar da tevazu sahibiydi. Altı asır yaşayıp üç kıt'aya hâkim olacak bir devletin ilk tohumu Söğüt’te atıldı. Muştu yayınlarından çıkan eser Osman Gazinin hayatını en güzel şekilde öğrenme imkânı sunuyor.



Güzel Dinim

İnsanın dünyada sahip olabileceği en büyük nimet Allah’a inanmak ve O’na iyi bir kul olmaktır. Kulluğun gerektirdiği bazı görevler nelerdir? Yüce Allah’ın bizi sevdiğini nasıl anlarız? Melekler niçin yaratılmıştır? Peygamberler ve mukaddes kitaplar niçin gönderilmiştir? Öldükten sonra dirilecek miyiz? Cennete gitmek için neler yapmalıyız? Müslüman olmanın ilk şartı nedir?



Patlamayan Dinamitler

Kurtuluş Savaşı, tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Yediden yetmişe herkesin katıldığı bu savaşta kimi zaman çocuk, kimi zaman genç, kimi zaman da bir ninemiz askerlerimize cephane götürmüştür. “Patlamayan Dinamitler”de kahramanımız İsmail, eve gelen misafirle dedesi arasında geçen konuşmalara şahit olur.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004